Kert

A telekszomszédom régiségeket hozott a nyaralójába. Egy hét múlva rá sem lehetett ismerni a kertjére

loading...

Nyáron, amikor körülötted minden élénk színben pompázik és virágillat vesz körül és mindenhol zamatos erdei bogyókat és gyümölcsöket látni, nem akaródzik a fülledt városi lakásban lenni. Pihenőnapokon és a szabadidőmben feltétlenül kimegyek a telkemre.

Két héttel ezelőtt, amikor a nyaralómban pihentem, észrevettem, hogy a telekszomszédom

különböző kacatokat hozott magával. Főleg a régi törött esernyőkön lepődtem meg igazán.

De azt, amit az elkövetkező hét napban láttam, egyszerűen megdöbbentett!

Sokszor megtörténik, hogy a régi szükségtelen dolgok a hétvégi telken élik tovább az életüket. Ezen a pár négyzetméteren végeláthatatlanul fekszenek a repedt régi székek, ruhák és cipők, égnek a tűzben, ládák porosodnak a padláson. Annak ellenére, hogy helyesebb lett volna ezeket a dolgokat kidobni réges-régen.

Virágágyás kialakítása

A telekszomszédom megváltoztatta az elképzelésemet az első látásra haszontalannak tűnő holmikról. Az ő példája a régi esernyővel, amiből rövid időn belül egy egyedi virágágyás született, amihez hasonlót én még sohasem láttam, inspirált engem arra, hogy egy kis fantáziával a haszontalannak vélt kezembe kerülő tárgyakból virágágyást alakítsak ki.

Az ilyen nem mindennapos szerkezetek lesznek a külvárosi telkek csúcspontjai és ezek a dolgok neked csak fillérekbe kerültek!

A Ketkes.com szerkesztősége 20 olyan kiváló ötletet talált neked, amiből létrehozhatod a régi kacatjaid felhasználásával az álmaid telkét.

1. Régi csizmák

A kezed ügyébe eső dolgokból virágágyást készíthetsz, amik lehetnek régi edények vagy használt, kopott lábbelik.

gzkjgjkzghrtjere1

A virágok ültetésekor figyelj a vízelvezetésre, a megléte feltétlen szükséges! Miután ezzel elkészültél, tegyél bele földet és ültess bele virágot és ne felejts el a vízálló cipőbe lyukakat készíteni.

fgjfghdfhjere1a

2. Fa virágtartó edény

Egy falusi stílusú virágágyást fa vödörből, kis fahordóból és teknőből is készíthetünk.

dfhhgfhtjere2

3. Esernyő

Íme, azok a virágágyások esernyőből, amit a telekszomszédnál láttam. Egyszerűen elbűvölő, ugye?

hjghjfjtjere3

Még néhány elbűvölő ötlet az esernyő újbóli felhasználására. Ugyanúgy létrehozhatunk esernyő utánzatú virágágyást ágakból és furnérlemezből. Több tudást követel, de a virágágyás ezáltal erősebbé és hosszabb élettartamúvá válik.

hdfgsgdtjere3a

4. Gépkocsi

Na, milyen ez a gépkocsi virágágyás? El vagyok bűvölve ettől az ötlettől!

etrterttjere4

A lenyűgöző virágágyás, régi autó csomagtartójából, elénk színűre festve hatásos dísze lesz a hátsó udvarnak és igazi csúcspontja lesz a tájképnek.

njmnmjere4a

5. Bőrönd

Eredeti virágágyás retro stílusban, egy régi kicsi bőröndből kialakítva, része lehet egy kerti kompozíciónak vagy önálló dísze is lehet a kertnek.

dsfgsdgdtjere5

6. Órák

Egyszerűen fantasztikus virágcserép egy régi ébresztőórából kialakítva, kétségtelenül feltűnő eleme lesz a kertnek vagy a tájképnek.

ergwgdfgjere6

7. Kerékpár

A saját kézzel készített virágágyást a telken készíthetünk közlekedési eszközből is. Ilyen célra régi bicikli is felhasználható. Egyszerűen be kell ásni kerékagyig a földbe, kosarakat rakni a kormányra és a csomagtartóra, amiket ezt követően meg kell tölteni földdel és el kell ültetni bennük a növényeket.

gjghjghjrtjere7

8. Kerti talicska

loading...

Nagyszerű példa a régi kerti talicska virágágyássá történő átváltozására.

dtgsdrgdsertjere8

9. Régi bútor

A felújításkor gyakran lecserélik a régi, vagy összetört bútorokat, kevesen vannak, akik rájönnek arra, hogy ezek még felhasználhatóak saját kezűleg készített virágágyásként a telken. Ilyen célra teljesen megfelelnek a vaságyak, székek, éjjeli szekrények és minden olyan elem, ami megragadja a fantáziádat.

fjfghfhrtjere9

Még egy egyszerű összetört székkel is fel lehet dobni a tájképet. Csak tedd stabillá, azzal hogy beásod a földbe vagy azzal, hogy zsinórral megerősíted a lábait.

ghgdhdfere9a

10. Virágos csillár

A régi csillár lámpáinak a helyére cserepeket rakhatunk. Én oda vagyok ezért az eredeti ötletért!

fghdhdftjere10

11. Farmer kompozíció

Szokatlan virágágyások, régi farmernadrágok felhasználásával, csodálatos díszei lesznek a kertnek vagy a teleknek. Ki gondolta volna…

hdfgdfrtjere11

12. Cipők

Sajnáljuk kidobni a szeretett cipőinket és szandáljainkat. Ezeket könnyedén átalakíthatjuk nagyszerű virágcserepekké, amik csodálatos díszei lesznek a kertünknek.

dhdfgfdgtjere12

13. Kalapok

Különleges függő kaspókat készíthetünk régi szalmakalapból, vagy baseball sapkából. Az ilyen kreatív virágcserepek színessé tehetik a ház falát, vagy a nyaraló kerítését.

fghjfgjfghjere13

14. Táskák

Bájos virágcserepek a már nem használt  régi táskák felhasználásával, amikből kialakíthatunk egy kerti kompozíciót.

fghdfgdfrrtjere14

15. Autógumik

Minden autósnak a garázsában biztosan van egy két darab használt autógumi. A legegyszerűbb „lustább” megoldás a kézzel készített virágágyásnak – ki kell választani a virágágyás helyét, letenni oda az autógumit, megtölteni földdel és elültetni bennük a növényeket.

Vonzóbbá tehetjük a virágágyásunkat, ha kifestjük őket a nekünk tetsző színre, mert az autógumi könnyen és tartósan festhető.

ghfgjfgrtjere15

Ugyanakkor néhány gumi egymásra is tehető, vagy kivághatunk belőle elmés figurákat, ezzel téve egyedivé a kerti dekorációt.

ghfghdfgdtjere15a

A szerkesztőség tanácsai

A telken saját kezűleg készített virágágyás nem lehet csak díszítő elem, nem szabad elfelejteni a vízelvezetést és a megfelelő öntözést, mert a növényeink elpusztulhatnak a szárazságtól, vagy a túlöntözéstől is.

ghdhdtjere15b

A saját kezűleg készített virágágyásokhoz és virágtartókhoz az igénytelen és szép virágú növények, mint a petúniák, muskátlik, árvácskák és a fuksziák illenek.

Az ilyen virágágyások nem csak festői szépségűek, illetve vonzó részei a teleknek, hanem harmonikus és egységes összekötő elemei a kertnek és a háznak, a melléképületeknek és a teleknek. A szép és szokatlan anyagokból saját kezűleg készült virágágyás hihetetlen hatást kölcsönöz és a telkedet álmaid pihenőhelyévé változtatja.

Ismerős neked ez a kacatos telek helyzet? Akkor ne vesztegesd feleslegesen az idődet. A következő hétvégén menj ki a telkedre és foglalkozz a kerteddel. Ahhoz, hogy környezeted egyre szebb és szebb legyen, ne felejtsd el megosztani ezeket a nagyszerű ötleteket a barátaiddal.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Forrás: ketkes.com

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial