Egészség / Érdekesség

A 7 legfontosabb tisztasági szabály, a keleti emberek filozófiája szerint

A keleti filozófiában nagyon világosan meg van fogalmazva a lelki higiénia feltétele. Ha ezeket betartjuk akkor meg lesz a belső egyensúlyunk és harmóniában élhetünk a körülöttünk lévő személyekkel, megtisztul a lelkünk. Keleten 7 fontos szabály van.

1. A kezek tisztasága azt jelenti, hogy ne vegyünk el semmi ismeretlent, ugyanakkor azt is jelenti, hogy a bevételünk egy részét adjuk a rászorulóknak. Nem jó dolog, ha valakit kihasználunk. Ha az adott pénz nem nekünk lett szánva és mi ármánykodás útján mégis megszereztük, akkor egészségi és az élet más területein felmerülő problémáink lehetnek.

2. A fülek tisztasága azt jelenti, ne hallgassunk meg olyan embereket akik félrevezetnek, felvágósak, önzőek, ugyanakkor ne hallgassuk meg a pletykákat és a másik emberről szóló csúnya szavakat sem.

3. A szemek tisztasága – ne piszkoljuk be a szemeinket az önzőség látványával és azzal, hogy nekünk is meg legyen az ami majdnem mindenkinek van, ne nézzünk erőszakról szóló jeleneteket. Tartsuk meg a tiszta tekintetünket, csodáljuk a világot a változatos színkavalkáddal együtt.

4. A szánk tisztasága – ne piszkítsuk be a szánkat csúnya szavakkal és értelmetlen beszéddel. A negatív szavak nagyban befolyásolják a testünk egészségét és az életünket.

5. A testünk és a ruháink tisztasága – tartsuk tisztán a testünket és a ruháinkat. Figyeljünk a külső megjelenésünkre azért is, hogy jóleső érzés legyen a tükörben látni magunkat.

6. A gondolatok tisztasága – minden ami negatív és rossz az életünkben, az a gondolataink eredménye. Tisztítsuk meg a gondolatainkat és hagyjunk helyet a pozitív és építő gondolatoknak.

7. A lélek és a szív tisztasága. A lelkünk a legtisztább és legvilágosabb. Ha az életben követjük a lelkünk tanácsait, akkor a legjobb úton fogunk haladni, ha nem hallgatunk a lelkünkre, akkor olyan hibákat követhetünk el, amiket a későbbiekben nehéz lehet helyrehozni. A szeretet az maga a boldogság.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Forrás: ketkes.com

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial