Lakás / Tippek

Egy szempillantás alatt eltűntek a zsírfoltok a páraelszívóról! 10 nélkülözhetetlen háztartási tipp!

loading...

A konyhánk mindig tiszta kell legyen ahhoz, hogy megelőzzük a baktériumok terjedését, ezért nagyon oda kell figyelnünk a felületek és a konyhai gépek tisztán tartására. Ma bemutatunk nektek néhány ötletet a konyha tisztán tartásával kapcsolatosan, reméljük a hasznotokra a válnak.

A tiszta konyha titka

A zsíros lerakódásokat a páraelszívóról 15 perc alatt eltüntethetjük. Ehhez le kell szednünk az elszívó szűrő részét és be kell áztatnunk sóval és citromlével kevert vízbe legalább 15 percre (1 l vízhez tegyünk 4 evőkanál sót és 1 citrom levét). Ha nagyon vastag zsírréteggel állunk szemben, az áztatás után mossuk le forró vízben, majd tegyük egy nagyobb edénybe, öntsük tele vízzel és adjunk hozzá 1 dl ecetet, kezdjük el főzni. A forró ecetes víz leoldja a zsírt. A szűrőt ezt követően fordítsd meg, hogy a másik oldaláról is leoldódjon a zsír, de óvatosan, mert forró lesz. Ezt csak a fém szűrővel ellátott páraelszívók esetében alkalmazd.

kmvhkfhipp1

Sok háziasszony rendelkezik Multicooker edénnyel és ugye tudjuk, hogy ez is tiszta kell legyen. Mit tegyünk ha ételmaradék van az edényben,? A Multicooker felületét töröljük át szódabikarbónás vízbe mártott szivaccsal, majd távolítsuk el az ételmaradékot és egy benedvesített konyhai törlővel töröljük tisztára, majd szárazra.

hgvmjghtipp2

A hűtőszekrényt áttörölhetjük ecetes vízzel (1 rész ecet, 1 rész víz), miután átmostuk, hagyjuk szellőzni egy kicsit, csak utána kapcsoljuk vissza.

bjmgmghipp3

A csempéről a zsírlerakódásokat a következő keverékkel távolíthatjuk el: 2 l meleg víz, 100 ml ecet. Kenjük be a felületet ezzel a keverékkel és finoman dörzsöljük át, a csempe ragyogni fog.

mvkbmvbtipp4

A konyhaszekrény tisztításához használjuk a következő keveréket: olaj és szódabikarbóna 1 – 1 arányban. Kenjük át ezzel a keverékkel a piszkos felületet és hagyjuk 30 percet állni rajta, majd távolítsuk el egy szivaccsal az apró porszem formájú keveréket. Töröljük át egy vizes szivaccsal és a foltoknak és a piszoknak nyoma sem lesz.

khgjgjgtipp5

Az aprítógépet a legkönnyebben úgy tarthatjuk tisztán, ha használat után teszünk bele egy kevés mosogatószerrel elkevert vizet, majd beindítjuk a gépet 20 másodpercig, utána pedig kiöblítjük tiszta vízzel.

loading...

gkbmgvbhmgvg-tipp6

Több szakács is azt javasolja, hogy a kávédarálót ne használjuk fűszerek aprítására, mert a fűszerek illóolaja átjárja és a kávé is átveszi azt az ízt. Ha mégis elkövettük ezt a hibát, akkor daráljunk le egy marék nyers rizst a kávédarálóban.

bnmbnmtipp7

A sajtreszelőt egy festésnél használt tiszta ecsettel tisztíthatjuk meg, az ecset eltávolítja a sajt maradékot, amit egyébként nem könnyű lemosni róla.

bmvbncvbncntipp8

A régi szemetesvödröt is gyakran ki kell tisztítani, ha nem akarjuk, hogy a baktériumok megtelepedjenek rajta, ennek a műveletnek az elvégzéséhez használjunk jeget és ecetet 1 –  1 arányban majd tegyük a szemetesvödörbe. Amikor a jég elolvad ki kell mosni a vödröt, tiszta vízzel.

cgjngcndfgci-tipp9

A porcelánról a kávéfoltot ecetes – sós keverékkel távolíthatjuk el. Keverjük össze 1 – 1 arányban a két hozzávalót, majd tegyük a piszkos felületre (az a legjobb módszer ha a foltos bögréket beáztatjuk ebbe a keverékbe). 30 perc elteltével mossuk el a porcelán bögréket.

mngcncvnc-tipp10

Ezekkel a tippekkel ragyogóvá varázsolhatod az otthonod, megszabadulhatsz a piszoktól és a baktériumoktól.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Forrás: ketkes.com

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial