Érdekesség / Növény

Banánhéjat, tojáshéjat és kávézaccot összeturmixolt – viszont amit ezután csinált, azt neked is ki kell próbálnod!

Talán még nem ismered a legegyszerűbb és a leggyorsabb biokertészeti tippeket, melyeket a szobanövényeid is meg fognak hálálni, télen nyáron használható, és mindig kéznél vannak az összetevői.

Ezek a fontos alapanyagok egy mindennapos háztartás hulladékai, melyeket ezután már nem fogsz kidobni!

Nézzük: 

Ha banánhéjat, vagy banánt elásol egy rózsabokor közelében, gyönyörű virágai lesznek egész éven át, Mi a helyzet a  tojáshéjak hozzáadásával?  Vagy a hamu és kávézacc használatával? Mindegyik értékes tápanyaga a kertednek, és a szobanövényeidnek is.

A legjobb az egészben, hogy nem kerül semmibe, hiszen csak a háztartásban egyébként is képződő hulladékot kell felhasználnod.

Banánhéj és a rózsák

Az első ökológiai kertészeti tipp egyszerű; áss el banánhéjat a rózsabokor gyökerének közelében. A banán  olyan létfontosságú ásványi anyagokat tartalmaz, amit a rózsák szeretnek A héj hozzáadásával meg tudod akadályozni a férgesedéstis.  Minél egészségesebb a rózsa, annál több virágot hoz. A banánhéj táplálja a rózsát és gyönyörűen fog virágozni.

 

Kávézacc nitrogénnel látja el a talajt

A kávézacc a másik fontos konyhai hulladék, melyet meghálálnak a növényeid, ugyanis fontos szerves kertészeti trágya. Ahelyett, hogy naponta kidobnád, csak terítsd szét a savas földet kedvelő növények körül. Ilyenek a paradicsom, a rózsa, az azálea és az áfonya. Ha lúgos talajon élnek, a kávézacc elterítése a kertben egyszerű és hatékony módszer a talaj pH-értékének megváltoztatására. A kávézaccot a komposztba is belekeverheted, és gyorsan lebomlik a burgonya héjával, fűszeletekkel és bármi mással, amit hozzáadunk a komposzthoz, mert a „fekete aranyat” talajtelepek csak szeretni tudják.

Tojáshéj mint biotermék

Végül, de nem utolsó sorban ne dobd el a tojáshéjat. Nagyszerűen kiegészítik a komposztot vagy a szerves kertészeti trágyát. Öblítsd le a tojáshéjat folyó vízzel, hogy megőrizze a rágcsálókat a komposztban. Tedd a tojáshéjat a komposztba. Kicsit össze is törheted, hogy megkönnyítsd a talajba épülést.

És végül egy nagyon hasznos trágya-ötlet a szobanövények számára. 

Turmixolj össze banánhéjat, kávézaccot, és apróra tört megmosott tojáshéjat, majd adagold a szobanövények földjére. Az eredményben te is gyönyörködni fogsz!

jgijgmix

hfhfh00x178

ghjgh00x205

tujrzhrx179

 

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.
Forrás: aztbeszelik.com

 

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial