Egészség / Tippek

Ezért kell minden nap mandarint enni. És nem csak télen!

Tudta, hogy napi egy alma és már nincs szüksége orvosra? Kiderült, hogy nem az alma az egyetlen gyümölcs, amire illik ez a tipp, hiszen a mandarin is ugyanolyan jótékony hatású.

Ez az alacsony kalóriatartalmú gyümölcs rengeteg tápanyagot biztosíthat. Íme 6 ok, amiért érdemes minden nap mandarint enni.

1) Stroke

Az Amerikai Szívgyógyászok Szövetsége azt ajánlja, hogy fogyasszunk sok citrusfélét, például mandarint, mert akár 19%-kal is csökkentik a stroke esélyét!

2) Vérnyomás

A csökkentett nátriumtartalmú étrend és a citrusfélék jelentősen csökkentik a vérnyomást. A mandarinok káliumot is tartalmaznak, ami fontos a normál vérnyomás fenntartásához. A magas káliumbevitel a hirtelen halál valószínűségét is 20%-kal csökkenti.

3) Rák

A mandarin és a citrusfélék leve csökkentheti a leukémia kialakulásának kockázatát, különösen, ha az élet első két évében fogyasztják. Mint minden citrusféle, a mandarin is gazdag C-vitaminban, amely antioxidáns, és harcol a rákot okozó szabad gyökök ellen. A mandarin rostokat is tartalmaz, amelyek rendszeres, nagy mennyiségben történő fogyasztása csökkentheti a vastagbélrák kockázatát.

4) Szív

Az egészséges szív az aktív élet kulcsa. A mandula gazdag C-vitaminban, kolinban, rostban és káliumban, amelyek erősítik a szívizmokat.

5) Cukorbetegség

A mandarin magas rosttartalmának köszönhetően segíthet a cukorbetegség, különösen az 1-es típusú cukorbetegség leküzdésében. A rostok, különösen ha rendszeresen fogyasztjuk, segíthetnek a vércukorszint csökkentésében. A narancs azért is előnyös, mert képes szabályozni a lipid-, inzulin- és vércukorszintet.

6) Bőr

Az antioxidáns C-vitamin jó védelmet nyújthat a nap és a környezetszennyezés hatásaival szemben, csökkentheti a ráncok megjelenését az arcon és javíthatja a bőr textúráját. Ez a vitamin létfontosságú a kollagénképződéshez, amelyről úgy tartják, hogy megakadályozza a bőr öregedését.

170 fitokémiai anyag és 60 féle flavonoid teszi a mandarint a világ egyik legegészségesebb gyümölcsévé!

Milyen gyakran fogyaszt mandarint?

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial