Lakás / Tippek

A rendrakás titka: Ez a japán módszer, amivel rendet tarthatsz az otthonodban

A “Rend mágiája” Marie Kondo könyve, amelyből emberek milliói tanulták meg, hogyan rakjanak rendet az otthonukban és az életükben. Ezt a könyvet már több nyelvre lefordították, hogy bárki el tudja olvasni és mindenkinek a segítségére legyen, a felesleges dolgok kiiktatásában.

Kezdetként meg kell szabadulnunk a felesleges dolgainktól egyszer és mindenkorra,

Ahhoz, hogy ideális rend legyen körülöttünk, be kell fejezzük a dolgaink ide – oda pakolását, ezért nagyon fontos, hogy azok a dolgokat, amelyek már nem hasznosak a számunkra el kell távolítanunk a lakásból.

 1. Ez a dolog örömöt okoz nekünk?

hjfgjhfg00002

Vegyünk a kezünkbe minden egyes darabot és tegyük fel a kérdést magunknak  “örömet okoz ez a dolog nekem vagy sem?” Csak azokat a dolgainkat tartsuk meg, amelyeknek a látványa vagy tapintása meleg és kellemes érzéssel tölt el bennünket. Ez minden dologra érvényes, kezdve a szoknyától a blúzig, a fényképekig és a könyvekig..

2. Rakjunk rendet egyszerre csak egy helyen

dhdfhgf0003

Sokan elkövetik azt a hibát, hogy egyszerre csinálnak rendet az összes holmi között, minden szobában. Marie Kondo azt javasolja, hogy rendszerezzük a dolgokat: gyűjtsük össze egy helyre őket, majd döntsük el melyik dologra van szükségünk és melyik dolog foglalja a helyet hiába.

3. Függőleges tárolás

dfgfdgsd0004

Marie Kondo szerint a legpraktikusabb a dolgok függőleges tárolása, így kizárt, hogy “elfeledkezzünk” róluk, mert mindig szem előtt vannak.

4. Az élelmiszerek

gsfdgdfhgan00005

Az élelmiszereket különböző formájú és színű csomagolásban tudjuk megvásárolni, amely miatt egy kissé felborul a rend. Egy ideális ötletnek tűnik, ha minden élelmiszernek külön tárolódobozokat vásárolunk és felcímkézzük őket. Így mindig áttekinthető és kényelmesen hozzáférünk az adott élelmiszerhez.

5. A ruháink

hdfgdfgdgan00006

A ruháink tárolása esetében nagyon fontos, hogy mindig kéznél legyenek a szezonnak megfelelő darabok. A hasonló stílusú és színű ruhákat egy helyen kellene tartanunk azért, hogy ne vásároljunk olyan holmit, amelyre nincs szükségünk.
Egy másik hasznos ötlet, azokat a ruhákat amelyeket vállfán tárolunk, a hosszúságuk szerint, a legrövidebbel kezdődően rakjuk sorrendbe. Ezzel az egyszerű trükkel a tökéletes rend benyomását keltjük.

6. A táskák

hdghfghfdgan00007

Ürítsük ki a táskánkat minden nap, így “pihennek a táskák”és megértjük, hogy melyek azok a fölösleges dolgok, amelyeket kár magunkkal hordanunk. A táskák tárolására a legjobb módszer, ha egyiket a másikba tesszük, így megmarad a formájuk és helyet is spórolunk. Egy érdekes és hasznos ötlet a táskáink tárolására, az alábbi fotón látható módszer.

6. A fotók

ghfdsgfdsgn00008

A rengeteg fotó is rendetlenség hatását kelti, főleg ha csak úgy összevissza vannak mindenhol. Ahhoz, hogy megőrizzük a fontos pillanatokat az életünkből, elegendő néhány különleges fotót megtartanunk. A most következő fotón láthattok néhány eredeti ötletet, hogyan díszíthetjük a lakásunkat néhány képpel.

8. A könyvek

hgdfgsdfgn00009

Azokat a könyveket amelyektől meg kell szabadulnunk két csoportba osztjuk: az egyik csoportba azok a könyvek tartoznak, amelyeket már rég elolvastunk és nem akarjuk újra kiolvasni, a második csoportba pedig azok a könyvek tartoznak amelyek már évek óta arra várnak, hogy kiolvassuk őket. Így amikor a könyveket szortírozzuk könnyen el tudjuk dönteni, hogy érdemes-e még azokat megtartanunk, amelyeket már kiolvastunk vagy csak a helyet foglalják.

9. A dolgozóasztal

dfgsfgdhfn00010

A dolgozóasztalunk nagy segítségünkre van a munkánk elvégzésében, ezért egyrészt fontos, hogy legyen elég hely rajta, másrészt pedig fontos, hogy minden kéznél legyen.Igyekezzünk beszerezni irodai kiegészítőket, hogy mindennek meglegyen a helye és kényelmesen tudjunk dolgozni.

A legtöbben nem akarják kidobni a dolgaikat, de erre nincs is szükség. A régi dolgainkat elajándékozhatjuk, ezzel jót cselekszünk és már nem is fogjuk annyira bánni, ha megszabadultunk egy tárgytól amihez kötődtünk, de felesleges a számunkra.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Forrás: ketkes.com

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial