Blogolunk / Egészség

A bal oldali alvás 8 fontos egészségügyi előnye

loading...

Mindannyian tudjuk, hogy a jó éjszakai alvás pozitív hatással van az egészségre. De kevesen gondolnak arra, hogy az alvási testtartás is javíthatja vagy ronthatja az egészséget. Az orvosok szerint a bal oldalon való alvás és pihenés szokása döntő hatással lehet az egészségre.

Egyszerűen elképesztő, hogy a bal oldalon alvás mennyire jót tesz az egészségnek!

Íme 8 előnye, és tippek, hogyan szokjon hozzá az ilyen alváshoz.

Hogyan képezd magad arra, hogy a bal oldaladon aludj?
Van néhány egyszerű és hatékony technika, amely segít kialakítani a bal oldali alvás szokását.
Egyesek azt javasolják, hogy varrjunk egy teniszlabdával ellátott zsebet a pizsama hátuljára. Minden alkalommal, amikor álmában megpróbál megfordulni, megakadályozza, hogy ezt megtegye.
Egy másik egyszerű módszer, ha egy extra párnát teszel a hátad mögé, ami szintén megakadályozza, hogy megfordulj.

Milyen előnyei vannak a bal oldalon alvásnak?

✅ 1. Gyomorégés enyhítése
Ha gyakran gyomorégésed van fűszeres, nehéz ételek után, ez egy nagyszerű módja annak enyhítésére. Tanulmányok szerint a bal oldalon való alvás jelentősen enyhítheti a gyomorégés tüneteit, míg a jobb oldalon való alvás akár ronthat is rajtuk.

✅ 2. Megszabadulni a horkolástól
Sokan tudják, milyen érzés fél éjszakát ébren lenni egy horkoló családtag miatt. Kiderült, hogy megszabadulni a horkolástól sokkal könnyebb, mint gondolná. Ha megtanítunk valakit, aki horkol, hogy a bal oldalán aludjon, az segít az alvási légzészavarban szenvedőknek, ami a horkolást okozza.

loading...

✅ 3. Javított emésztés
Az orvosok szerint a bal oldalon való alvás lehetővé teszi, hogy a gravitáció serkentse az emésztett táplálék átjutását a vékonybélből a vastagbélbe.

✅ 4. A szív egészségének javítása
A szív az ember legfontosabb szerve. Az orvosok szerint a bal oldalon való alvás segít enyhíteni a szívnek a gravitáció miatt alvás közbeni terhelését.

✅ 5. A lép egészségének megőrzése
Ha a bal oldaladra fekszel, javul a lép vérkeringése, ami megkönnyíti a lép munkáját.

✅ 6. A nyirokrendszer segítése
Sokan nem tudják, hogy a nyirokrendszer milyen fontos a test megfelelő működéséhez. A test bal oldala dominál ebben a rendszerben, ezért a bal oldalon való alvás több időt ad a szervezetnek a méreganyagok kiürítésére és a nyirok mozgatására.

✅ 7. A keringési rendszer segítése
A vérkeringés javítása és a visszerek csökkentése a bal oldalon való alvás két határozott előnye, ami segít csökkenteni a test jobb oldalán található vena cava (a test legnagyobb vénája) nyomását.

✅ 8. A magzat vérellátásának javítása a terhesség alatt
A terhes nőknek gyakran tanácsolják, hogy a bal oldalukon aludjanak. Ez javítja a szív vérellátását, ami jót tesz az anyának és a babának egyaránt.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial