Blogolunk / Szépség / Tippek

Ismerje meg, hogyan használhatja a ricinusolajat a haj, a szempillák és a szemöldök növekedéséhez

Észrevette, hogy a szemöldöke, szempillái és haja lassabban nő?

Ne költsön drága bolti zselékre és olajokra! Használjon természetes gyógymódokat – ricinusolajat! A lényeg, hogy helyesen használja.

A ricinusolaj behatol a haj szerkezetébe, helyreállítja és erősíti azt. Serkenti a szempillák és a szemöldök növekedését azáltal, hogy egyszerűen felébreszti a szőrtüszőket, oxigénnel és tápanyagokkal táplálja őket.

A ricinusolaj javítja a haj megjelenését és állapotát: egyesíti a keratin tulajdonságait, így a haja sima, ápolt, erős és egészséges fényű lesz.

Ennek a természetes terméknek nincsenek ellenjavallatai, kivéve, ha allergiás a ricinusolajra. Ezt az olajat bármelyik gyógyszertárban megfizethető áron megvásárolhatja.
Íme néhány tipp a ricinusolaj hajra, szempillákra és szemöldökre való használatához:

Az olaj használata előtt feltétlenül távolítsa el a sminket a szeméről és az arcáról;
Vigye fel az olajat úgy, hogy az közvetlenül a hajhagymákba szívódjon be;
Alkalmazza a szempillákra, a szemöldökre és a hajra lefekvés előtt; jobb, ha az olajat lefekvés előtt megszárítja, hogy ne kerüljön az ágyneműre;
ügyeljen arra, hogy a ricinusolaj ne kerüljön a szemébe, mert az irritálhatja a nyálkahártyát;
két hónapon keresztül rendszeresen használja.

Alkalmazási módok

1) A szemöldök és a szempillák gyorsabb növekedéséhez

Használjon tiszta ricinusolajat – vattakoronggal vigye fel a szemöldökre. Többféle olajból is elkészíthet egy keveréket: keverjen egyenlő mennyiségben ricinus, barack-, olíva- és mandulaolajat.

Alternatívaként készíthet ricinusolaj alapú vitaminkoktélt: keverjen össze egy evőkanál ricinusolajat E és A-vitaminnal (egyenként öt cseppet). Ezek nélkülözhetetlenek a haj erősítéséhez és a normális növekedéshez.

Vigyen fel ricinusolaj és körömvirág tinktúra keverékét a szemöldökre. Ne használja a szempillákra, mert nagyon irritálhatja a szemhéjat.

2) Növelje és erősítse a haját

Keverjen össze egy evőkanál ricinusolajat 2-3 evőkanál őrölt borssal. A keveréknek elég folyékonynak kell lennie. Masszírozza a keveréket a hajtövekbe, és oszlassa el a haj hosszában.

Célszerű ezt a maszkot 30-60 percig a hajon tartani. Öblítse ki samponnal, és alkalmazzon kondicionálót. Használja ezt a maszkot hetente egyszer, legfeljebb 1 hónapig. Hat hónap elteltével ismételje meg a kezelést.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial