Egészség

Igazi „csemege”, de nem eszünk belőlük rendszeresen! Már napi egy is segíthet

De vajon ismeri a kovászos uborka titkos tulajdonságait? Sok szempontból jótékony hatással van az emberi szervezetre, de a lelkiállapotra is meglepő hatással lehet.

Lássuk, hogyan!

A kovászos uborka közvetlenül befolyásolhat néhány dolgot, például az idegességet és a szorongást. Ezt a képességet már tesztelték is. Egy tanulmányban a neuroticizmus és a szociális szorongás ellen is vizsgálták a hatását. Az eredmények pedig egyértelműen kimutatták a kovászos uborka szorongásoldó hatását.

Mivel az erjesztett élelmiszerek sok probiotikumot tartalmaznak, pozitív hatással vannak az emésztőrendszerre.

Bár a kettő közötti kapcsolat nem teljesen egyértelmű, a tudósok úgy vélik, hogy az egészséges emésztőrendszer az agyat is egészségesebbé teszi, és ennek eredményeként drasztikusan csökken a félelem, a szorongás és az idegesség szintje.

Más szóval, akit ilyen problémák hátráltatnak a társasági életében, annak antidepresszánsok helyett inkább egy tányér savanyú káposztát vagy pár kovászos uborkát kellene ennie.

Ezek az ételek nemcsak az elmére hatnak. A probiotikumok erősítik az immunrendszert, és segítenek a szervezetnek sokkal sikeresebben felvenni a harcot a betegségekkel szemben. Még az enyhe laktózérzékenységben szenvedők is jobban meg tudják emészteni a savanyú tejtermékeket.

Már napi egy kovászos uborka is segíthet, ha idegesek vagyunk, mert beszédet kell mondanunk a testvérünk esküvőjén vagy előadást kell tartanunk. Összességében nagyon finom és egészséges, így nincs okunk kihagyni az étrendünkből.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial