Ez a szirup hihetetlen egészségügyi hatással rendelkezik: javítja a látást, a memóriát, a hallást, de felgyorsítja a zsírégetést is.
A retek a világon az egyik legközkedveltebb gyökérzöldség, tavasztól kora őszig számos változatát fogyaszthatjuk. Azonkívül, hogy nagyon finom, számos pozitív egészségügyi hatással rendelkezik. Nagyon sok benne a C-vitamin, a folsav, és az antocianin nevű rákellenes vegyület is.
A szakemberek szerint a retek ajánlott vastagbélrák megelőzése ellen, de különböző bélrendszeri, és gyomorproblémákra is használhatjuk. Gazdag vitamintartalma miatt, ha rendszeresen fogyasztjuk, megszabadulhatunk a komolyabb bőrproblémáktól is.
A nyers retket világszerte alkalmazzák arcpakolásként. Mivel kevés koleszterint tartalmaz, nyugodtan beilleszthetjük a diétás étrendünkbe is. Nagyon magas a víz-és rosttartalma, ezért a szakemberek azt tanácsolják, hogy, akik emésztési problémákkal küzdenek, fogyasszanak rendszeresen reteklevet.
A retekszirup felgyorsítja az anyagcsere folyamatokat, ezért igen hatásos zsírégető lehet. Ezenkívül javítja a memóriát, a látást, a hallást, és növeli a gyomorban jelenlevő jótékony baktériumok számát.
Így készíthetjük el a jótékony retek szirupot!
Hozzávalók:
- 125 gramm retek
- 2-3 cm gyömbérgyökér
- 3 evőkanál méz
- 2 citrom
Elkészítés:
Hámozzuk meg a retket, és a gyömbért, és turmixoljuk össze. Ezután keverjük hozzá a 2 citrom levét, és a mézet. A keletkezett keveréket tegyük egy üvegedénybe, és tároljuk a hűtőszekrényben.
Minden reggel, éhgyomorra fogyasszunk el egy-egy evőkanállal ebből a keverékből.
Szerző: tudasfaja.com