Egészség / Tippek

A legszörnyűbb méreg lehet, amit naponta fogyasztasz, és ez nem a só és nem a cukor

loading...

Tudod, mi az E621 vagy a nátrium-glutamát? Hallottál már erről az anyagról? Meglepődnél, ha kiderülne, hogy napi szinten fogyasztod, és ez pusztítást okoz a szervezetedben!

Az E621 nátrium-glutamát egy gyakori adalékanyag, amely szinte minden gyártott élelmiszerben megtalálható. A világon szinte nincs olyan étterem, amely ne használná ezt az ízfokozót. Pedig ez az egyik legveszélyesebb anyag, amit minden nap fogyasztunk, anélkül, hogy tudnánk róla.

Az E621 nátrium-glutamát fehér kristályos por formájában létezik, és nagyon hasonló a sóhoz és a cukorhoz. Folyékony formában is megtalálható. Ízesítik vele a húslevest, és hozzá lehet adni minden ételhez, hogy erősítse az ízét. A nátrium-glutamát bevitel fokozott vágyat vált ki az evés iránt, és és elhízást okoz.

Az agysejteket ugyanúgy serkenti, mint a kábítószerek, ezáltal a függőség érzését idézi elő. Könnyen felszívódik a vérben és az agyban, ami megváltoztatja az ízérzésért felelős géneket.

Mint már említettük, ez az élelmiszer-adalékanyag számos népszerű élelmiszertermékben megtalálható, beleértve az összes kolbászt, hot dogot, húspogácsát, elkészített levest, konzervet, sört és még sok mást. A megengedett napi adag felnőtteknek 1,5 gramm, és kevesebb, mint fél gramm gyermekek esetében.

loading...

Érdemes megemlíteni, hogy évente több mint 200 ezer tonna adalékanyagot használnak a világon. Az E621 túladagolás gyakori tünetei közé tartozik a szédülés, migrén, látászavarok, hormonális egyensúlyhiány, émelygés, gyengeség, szédülés, mellkasi fájdalom és így tovább. Kínai éttermi szindrómának is nevezik.

Japánban 1907-ben felfedezték Ikeda Kikunae kutató, aki úgy találta, hogy ez az anyag javítja az ételek ízeit, különösen a konzervált, gyors és fagyasztott ételek ízét és aromáját.

Bár javítja az élelmiszerek ízét és aromáját, a nátrium-glutamát számos mellékhatást is eredményez. Az egyik dolog, hogy ez befolyásolja a nyelv receptorait és azt idézi elő, hogy az ételt sokkal finomabbnak érezzük, mint az valójában. Ezért is okoz függőséget.

Az E621 rendkívül előnyös az élelmiszergyártók számára, mert nemcsak csökkenti a termelési költségeket, hanem növeli a termékek értékesítését is. Tehát, ha legközelebb élelmiszereket vásárolsz, ellenőrizd az összetevőket, és kerüld az E621-et tartalmazó termékeket. Sokkal jobb elkerülni ezt az anyagot, és természetes fűszereket használni!

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Forrás: aztbeszelik.com
Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial