Háztartás / Tippek

Nem tartalmaz vegyszereket, nagyon olcsó és hihetetlenül jól tisztít

Amikor megeszik egy narancsot, mit csinálnak a héjával? Ideális esetben nem dobjuk ki, legalábbis nem közvetlenül. Sőt, a narancs héjából egy nagyon egyszerű, minden célra használható tisztítószert készíthet. Nem tartalmaz vegyszereket, nagyon olcsó és hihetetlenül jól tisztít. Nem kell feltétlenül narancshéjat használni – használható például citromhéj is. A lényeg, hogy citrusfélékből legyen.

Így készítse el

Mindössze ecetre, citrushéjra és egy jól zárható edényre van szüksége. Itt én egy befőttesüveget használtam, és egész narancshéjat tettem bele. Kicsit össze is törheti a héjakat ha még túl nagyok. Amikor az üveg tele van, töltsd fel hagyományos ecettel. Csak várja meg, amíg az összes héj az ecet alá kerül. Ezután zárja le az üveget és várjon.

El kell telnie 2-3 hétnek, mire használhatja a házi készítésű, minden célra használható tisztítószert. Ha az ecet idővel fogy, újra kell töltenie az üveget, hogy a narancshéj az ecet alatt legyen. A 2-3 hét elteltével szűrje le egyszer az egészet. Már csak a folyadékra van szükségünk. A narancshéjat most már kidobhatja, de egyszer még így is felhasználta. Most már öntse a folyadékot egy szórófejes flakonba vagy egy régi tisztítószer flakonba, és azonnal használhatja.

Ez a házilag készített többcélú tisztítószer tökéletesen tisztít, vízkőoldó hatású és friss narancs illatú. Így ahelyett, hogy továbbra is drága, vegyszerekkel teli tisztítószereket vásárolna, könnyedén elkészítheti így saját multifunkciós tisztítószerét. Ne habozzon, próbálja ki! Ez a legjobb módja a fürdőszoba vagy a konyha tisztításának!

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial