Blogolunk / Tippek

A sör használata otthon és azon kívül

loading...

1. A sör jó az ékszerek tisztítására

Ha ékszerei elvesztették fényüket, ne bosszankodjon; a sör segíthet, hogy újra ragyogjanak. Az ékszereket egy időre merítse sörbe, öblítse le, és puha ruhával jól fényezze ki. A nehezen hozzáférhető helyekről a szennyeződéseket egy régi, puha sörtéjű fogkefével lehet eltávolítani. A sör fém- és fafelületeket is tisztíthat.

2. Sör a hajad fényéért

A sör vagy a sörmaszk erőt, fényt, volument és puhaságot adhat a hajnak. Fogj egy korsó sört (lehetőleg lágert) és egy tojássárgáját, keverd össze, majd dörzsöld be vele a fejed. Hagyja a maszkot 15-20 percig rajta. Fél liter sört is felforralhat, amíg a térfogata a negyedére nem csökken. Hűtsük le a kapott masszát, és öntsük egy samponos üvegbe, keverjük össze a tartalmát. Ezzel a samponnal mossa meg a haját.

3. Sör a tea- és kávéfoltok eltüntetésére

Öntsön egy kis sört a foltra, és hagyja, hogy beszívja, majd dörzsölje meg egy kicsit, és öblítse le jól.

4. A sör puhábbá teszi a húst

A húst áztassa be egy kis sörbe. Az áztatási idő a keménységtől és az Ön preferenciáitól függ – 20 perc és 12 óra között.

5. A sörrel trágyázhatod a növényeidet

loading...

Ha 12-16 órán át hagyja nyitva a sört, akkor szénsavmentes lesz, „kimerül”. A sör (alkoholmentes) sok olyan kivonatot tartalmaz, amelyek jót tesznek a növények egészségének és növekedésének.

6. A sör használható a hajszálak világosítására

A hajszálak világosításának módja nyáron nagyon aktuális. Áztassa a haját sörbe, és hagyja egy ideig fedetlen fejjel a napon. Ez gyönyörű árnyalatot és játékos ragyogást kölcsönöz a hajadnak.

7. A sör segíthet enyhíteni a lábfáradtságot

A „kimerült” sört lábfürdőként kell használni, mivel enyhíti a fáradtságot és ellazít.

8. A sör segíthet megszabadulni a csigáktól

Töltsön meg egy befőttesüveget félig „kimerült” sörrel, ássa nyakig egy csigákkal fertőzött helyre, és hagyja ott az egészet egy éjszakára. Reggel már csak ki kell dobnia az üveget a megfulladt kártevőkkel együtt.

9. A sörfürdő nagyon jó a bőr hidratálására

Tegyen egy doboz vagy egy üveg barna sört a fürdőkádba, és áztassa magát langyos vízben körülbelül 20 percig. A sörtől a bőre puha, bársonyos és hidratált lesz. A sörfürdőnek nagyszerű hatása lesz, ha egy kis tengeri sót ad hozzá.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial