Blogolunk / Egészség

Miért eszem minden nap két szegfűszeg rügyet.

loading...

5 csodálatos tulajdonsága

Az emberek már régóta ismerik a szegfűszeg terápiás hatásait. A szegfűszeg számos betegséget gyógyít, mert egyedülálló összetételű. Vitaminokat, ásványi anyagokat, esszenciális olajokat, zsírsavakat tartalmaz.

Egy rossz torokfájástól úgy szabadultam meg, hogy szárított szegfűszeg rügyeket rágcsáltam. A betegség elmúlt.

A szárított szegfűszeg rügyek más terápiás tulajdonságokkal is rendelkeznek. Olcsóbb, mint a gyógyszertárban kapható gyógyszerek.

Hogyan kell használni

Rák esetén.

A szegfűszeg összetételében az úgynevezett eugenol található, amely lassítja a rákos sejtek fejlődését és megakadályozza az újak növekedését. A szegfűszeg javítja az ember általános közérzetét.

A férgek számára.

loading...

A szegfűszeget (néhány rügyet) fél órával étkezés előtt, naponta kétszer kell rágni. Megelőzésként is alkalmazható, és aktív betegség esetén is megszabadítja szervezetét a nem kívánt férgektől.
Ezenkívül a szegfűszeg fél a patogén baktériumoktól, mint például a tuberkulózis bacillus, a staphylococcus aureus.

Torok- és szájfájásra.

Rágjon naponta 2 szegfűszeg rügyet, hogy segítsen az ínygyulladáson és a szájnyálkahártya-gyulladáson. Ha fáj a torkod, egyszerűen rágj el 1-2 rügy szegfűszeget, és a fájdalom megszűnik, a rossz leheletet pedig elfelejted.

Emésztési problémákra.

A szegfűszeg javítja az anyagcserét, az emésztési folyamatot, ami hozzájárul a fogyáshoz, helyreállítja a gyomor-bélrendszer működését, megszünteti a puffadást. Ehhez vegyen 1 teáskanál mézet és két rügy szegfűszeget, rágja meg a masszát 20 perccel étkezés előtt.

Vannak ellenjavallatok. Nyombélfekély és emésztőrendszeri fekély, magas vérnyomás esetén ez a lehetőség terápiás célokra nem alkalmazható.

Alacsony vérnyomás esetén.

Ha alacsony a vérnyomása, a szárított szegfűszeg kifejezetten ajánlott, csak rágjon el néhány rügyet, és a vérnyomása helyreáll, a fáradtság és a szédülés megszűnik.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial