Blogolunk / Egészség / Tippek

Ne szenvedj tovább – 5 otthoni jogorvoslat a benőtt köröm kezelésére

Benőtt köröm nagy kényelmetlenséget és fájdalmat okoz, valamint előfordulhat, hogyha a köröm elkezd növekedni ívelten, elkezdi szúrni a bőrt. Ez egy idő után, duzzanat kialakulásához, érzékenységhez, irritációhoz, valamint a fertőzésekhez vezethet.

A benőtt köröm oka lehet örökletes, nem megfelelő lábbeli használata, vagy akár a láb sérülése. Ez a probléma elég gyakori, és gyakran túl nehéz kezelni.

Van azonban, számos hatékony természetes módszer, amivel enyhítheted a fájdalmat.

Mielőtt alkalmaznád az alábbi megoldásokat, vágd le a bőrbe szúródó körmöt. Ha úgy ítéled meg, hogy ezt nem tudod megoldani, otthoni körömvágó ollóval akkor először fordulj orvoshoz.

A következő öt módszer rendkívül hatékony, és hamarosan megkönnyebbülést hoz:

Teafa olaj

Ez az olaj egy erős természetes fertőtlenítő. Mindössze annyit kell tennie, hogy tegyen néhány cseppet belőle az érintett területre.

Almaecet

Az almaecet egy igen hatékony módszer a benőtt köröm esetében. Tégy negyed csésze ecetet egy tál meleg vízbe, és áztasd a lábad, így enyhítve a fájdalmat.

Keserűsó

A keserűsó enyhíti az irritációt, lágyítja a körmöket, és fertőtleníti a lábat a baktériumoktól. Csak áztasd a lábad keserűsós langyos vízben, 20 percig.

Antibiotikumos kenőcsök

Az rendkívül fontos, hogy a lábad tiszta legyen, mielőtt rákened az érintett területre az antibiotikumos kenőcsöt. Miután bekented a begyulladt területet tekerd be steril kötéssel, hogy ne tudjon elfertőződni.

Vattával

Használhatsz vattát, amely segít, enyhíti a nyomást a köröm és a bőr között. Emeld meg a körmöd egy csipesszel (vagy fogselyem segítségével), és így óvatosan tegyél egy steril vattát a köröm alá.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial