Érdekesség / Párkapcsolat

Számít a pénz a párkapcsolatban?

loading...

Világunkat aktuálisan egy dolog mozgatja igazán, a pénz. Sajnos ezt az állítást nem csak egy átlagos hétköznapra, hanem sok viszonyra is rá lehet húzni. De vajon mennyire számít a költeni való egy kapcsolatban?

 Szüksége van a biztonságérzésre

Ha alapvetően a pénz és a nők hozzáállását vesszük figyelembe, akkor elmondhatjuk, hogy a gyengébbik nemnek ösztöneitől vezérelve szüksége van a biztonságérzetre.
Ezt részint egy odaadó, gondoskodó férfi tudja biztosítani, részint pedig olyasvalaki, aki fix állással és fizetéssel bír.
Az okok pedig abban keresendők, hogy egy normális értékrenddel bíró nő nem fog úgy gyermeket vállalni, hogy a feltételek nem adottak.
Márpedig, ha a szülés során a nő kikerül a pénzkeresők közül, akkor a férfi lesz az, akinek vállalnia kell, hogy eltartja a családot.

Könnyebb lehengerelni

Ha a flörtölés, ismerkedés szempontjából nézzük a pénz és a párkapcsolatok viszonyát, akkor elmondhatjuk, hogy gyakran nagyon is sokat nyom a latban, hogy mekkora összeget birtokol az adott férfi.
Míg az előbb említett biztonságérzet a legtöbbször ösztönösen, tudat alatt hat, addig az ismerkedés során felmerülő anyagiak nagyon is tudatosak. Értelemszerűen, ha a randin magadra vállalod a költségeket, akkor a nő másként fog rád tekinteni, mintha neki kellene állnia a vacsorát (legalábbis hazánkban).
Ugyanígy, ha nem okoz számodra gondot, hogy tartalmasabb programra vidd az ingyenes változatok helyett, az szintén sokat nyomhat a latban.
Nyilván nem csak ez az, ami igazán számít egy normális kapcsolatban, s erre nem is lehet alapozni. De azért hazudnánk, ha azt mondanánk, hogy ha van a zsebedben valami, akkor az bármikor is hátrányodra válna.

Már a nők is dolgoznak

Ugyanakkor az előzőknek részint ellentmondva nem utolsó szempont az sem, hogy manapság már a nők is dolgoznak, nekik is van állandó kerestük, így nem feltétlenül szorulnak rá arra, hogy a férfi eltartsa őket.
Egyes kivételes esetekben a nők ráadásul többet is keresnek, mint a férfiak, ami viszont némileg a szerepek felcserélődéséhez vezethet, de persze csak akkor, ha hagyjátok.
A keresetből kifolyólag, ha a nő nincs GYES-en, akkor gyakorlatilag csak igen ritkán várja el, hogy eltartsd. Ez a kérdés már sokkal inkább az egyéntől, mint a nemtől függ, ám nem biztos, hogy szerencsés egy ilyen nővel leállnod.
Aki kellően ambiciózus, az még a GYES mellett is megtalálja a módját, hogy dolgozhasson, vagy valamilyen úton-módon egy kis extra keresethez jusson.

Közös munkamegosztás

loading...

Ha háztartásbeli kedvesed van, tehát jelentős százalékban, vagy akár kizárólagosan te vagy az, aki a pénzt keresi a családban, akkor jogosan várhatod el, hogy otthon és a gyerekek körül mindig rend legyen.
Ellenkező esetben viszont, ha a nő éppúgy 8 órában dolgozik, mint te, már nem háríthatod rá kizárólagosan a ház körüli teendőket. Ha nem tudsz főzni, akkor nyilván nem kell a konyhában tüsténkedned, de ezernyi más dolog van, amiből viszont aktívan kiveheted a részedet.
Ezt a tartós és tartalmas kapcsolat érdekében mindenképpen fel kell ismerned, mert bár inkább a nők azok, akik fészekrakó üzemmódra vannak programozva, hullafáradtan hazaesve nekik sincs kedvük a nagytakarításhoz.
A közös háztartás nagy felelősség, és nem kevés időt, valamint energiát igényel az, hogy kiválóan működhessen. Tény és való, hogy ebben az anyagiak is nagy szerepet játszanak, úgyhogy alkalmanként érdemes egy költségvetést készítenetek, és megnéznetek, adott esetben min szükséges módosítanotok.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Forrás: netbulvar.eu

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial