Blogolunk / Egészség

Gyógyító gyógynövényes infúziók a fogyáshoz:

loading...

Egyes infúzió.
Töltsön meg három-öt teli pohár tisztított forrásban lévő vizet négy-öt nagy (evőkanálnyi) kanálnyi keverékkel, amely a következő gyógynövényeket tartalmazza: húsz gramm zúzott pitypanggyökér, tizenöt gramm petrezselyemmagot, húsz gramm édeskömény termést és ötven gramm hámozott héjú gyökeret.

Fedje le az edényt, és hagyja két órán át meleg helyen (például a felmelegített sütőben). Gézen keresztül átszűrve, fogyassza naponta három-négyszer, egy pohárral egy órával étkezés előtt.

Kettes infúzió.
A következő fogyókúrás gyógynövény elkészítéséhez szükség lesz: hatvan gramm szeder friss levele, húsz gramm nyírfalevél, valamint tíz gramm szárított anyarozs és kukoricacsíra levél (tíz gramm széna is adható hozzá).

loading...

Egy termoszba töltsön öt-hat evőkanálnyi kész keveréket két pohár forró vízzel, és hagyja állni legalább két órán át, majd szűrje le, és fogyassza naponta kétszer-háromszor minden étkezés előtt.

Hármas infúzió.
A következő gyógynövényes infúzió elkészítéséhez készítse el az alábbi keveréket: húsz gramm széna, kétlaki csalán és gyermekláncfű gyökér, valamint tíz gramm borsmenta és tizenöt gramm kapormag. Ha a keveréket elkészítettük, három nagy kanálnyit adjunk ebből a keverékből egy liter forrásban lévő vízbe, és öt percig főzzük alacsony hőfokon, majd vegyük le a főzőlapról, és hagyjuk meleg helyen három órán át. Ezt az illatos, élénkítő italt naponta legalább három pohárral kell fogyasztani, fél órával étkezés előtt.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial