Kert / Növény

A legnépszerűbb kerti virágok, amelyek hosszú időn át virágzanak, így egész nyáron gyönyörködhetünk bennük!

loading...

Milyen növényeket is ültessünk a kertünkbe, hogy egész nyáron gyönyörködjünk a szépségükben? A választék gazdag és változatos, de elsősorban mégis az évelő növények a legkeresettebbek, hiszen hosszú életűek és nem igényesek. Lássuk melyek azok az évelő növények, amelyek a legnépszerűbbek.

Sarkantyúfű

dfgdfgdfgnuk1

Olyan évelő növény, amely bírja a szárazságot és a fagyot is, a magassága pedig elérheti a 2,5 métert. A virágai a növény 1/3 – át alkotják, szirmai kék, lila és fehér színben tündökölnek. A fehér virág elég ritka. A legalkalmasabb hely ennek a virágnak az ültetésére a kissé árnyékos kerti rész.

Százszorszép

fdhfghfghdfuk2

Ez a növény nem nő magasra, maximum 15 cm – re és szinte egész évben virágzik. A virágai több színűek lehetnek, nagyon kellemes látványt nyújtanak. A százszorszép sem igényes növény. A virágzása már tavasszal elkezdődik és egészen késő őszig tart. Nyáron van egy időszak, amikor nem virágzik. A százszorszép bokor átültetését 2 – 3 évente javallott elvégezni. Ahhoz, hogy a százszorszép gazdagon virágozzon a földjét humusszal kell termékennyé tenni és locsolni kell.

Havasi őszirózsa

hdfhdfhfghuk3

Hosszú ideig virágzik, a virágai lila, kék, fehér és rózsaszínűek lehetnek. A havasi őszirózsa megterem bárhol, kivétel a túlságosan nedves föld, a foszforral dúsított műtrágyás földet kedveli. A szaporítása a bokrok szétültetésével történik, amit tavasszal kell elvégeznünk, vagy havasi őszirózsa magvakat ültethetünk cserépbe vagy a kerti földbe. Ezt a munkát ősszel kell elvégeznünk.

Harangláb

fghdsgsdgnuk4

Ez a virág bírja a hideget, a magassága elérheti a 80 cm – et. Ez a növény már akkor növekszik amikor még hó takarja, a legtöbb virágot pedig a májusi – júniusi hónapokban hozza. A szaporítását a bokrok szétültetésével vagy virágmagvak ültetésével végezzük, tavasszal vagy tél elején. Ha magról szaporítjuk akkor csak az ültetéstől számított második évben fog virágot hozni.

Árnyliliom

loading...

ghfghjfghjnuk5

Ez a növény sem igényes, a virágai lehetnek fehérek vagy világos lilák, a levelei pedig elég érdekes formájúak és szép frissek maradnak egész nyáron. Ennek a növénynek a virágzása júniusban kezdődik. Az árnyliliom a nyitott helyiséget és a humuszban gazdag földet szereti.

Lángvirág

hdfgdfgfdnnuk6

Ez a növény nagyon hosszú ideig hoz virágot, májustól egészen szeptember elejéig. A lángvirág jól érzi magát a napos helyen és az árnyékos helyen is, csak a földje legyen eléggé nedves. Szaporítását a bokrok szétültetésével végezzük tavasszal vagy ősszel, a magról történő szaporítást pedig tél elején. Az új hajtások több virágot hoznak, mint az anyabokor.

Kúpvirág

dhdfghdfgnuk7

Ez a növény egyáltalán nem igényes, a magassága elérheti a 2 métert is. Sok virágot hoz, a virágok színei pedig sárga és barna, vöröses árnyalatúak. A szaporítása magról történik, a legjobb hely ennek a virágnak a kert árnyékos része.

Csillagfürt

dhdghdfgduk8

Ennek a növénynek a bokra erős és virágban gazdag, a magassága elérheti az 1 métert. Ültethetjük először cserépbe vagy egyenesen ki a földbe, tavasz és késő ősz közötti időszakban is elvégezhetjük az ültetését, vagy szaporíthatjuk a növény szétültetésével is. A csillagfürt bokrok között 50 – 60 cm kell legyen a távolság.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Forrás: bidista.com

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial