Lakás / Tippek

Fogjuk a mosogatógép tablettát és tisztítsuk ki vele a sütőt is – Isten tudja hogy, de működik

Egyszer a barátnőm figyelmetlen férje rossz mosogatógép tablettát vásárolt. Nem volt a mérete megfelelő, így sehogyan sem tudta behelyezni a tabletta adagolóba, ahová ezek a drága kémiai anyagok valók. A tabletta eléggé drága! A barátnőmnek nem volt szíve kidobni egy teljes doboz drága pénzért vásárolt tablettát.

Az ügyes háziasszony nem eset kétségbe. Valamikor egy népszerű női magazinban olvasott arról, hogy a jó minőségű mosogatógép tabletták más célra is felhasználhatók. Mindent nagyon jól megtisztítanak, és megbirkóznak még reménytelenek tűnő helyzetekkel is…

Íme, a barátnőm néhány csodálatos felfedezése a tabletták felhasználására! Biztos vagyok benne, hogy ez neked is a hasznodra fog válni.

Mosogatógép tabletták

Szokatlan felhasználása

Sütő tisztítása

A sütő hihetetlen gyorsan koszossá válik. Eléggé nehezen tisztítható, és nem is mindig sikerül teljes egészében megtisztítani azt a szennyeződésektől. Valamikor régen még a nagyon drága hangyasavval is próbálkoztam, de ez a szer sem birkózott meg tökéletesen a szennyeződésekkel…

Nem kell megijedni, ha a sütő nagyon koszos. Ezzel a mocsokkal a mosogatógép tabletta simán elbánik: morzsold szét, old fel langyos vízben és fogj hozzá a takarításhoz. A kezed védelme érdekében ne feledkezz meg a gumikesztyűről! A tabletták erős koncentrátumok, ezért gyorsan elbánnak a szennyeződésekkel.

Fontos! A takarítás befejeztével gondosan törölj át minden felültet vizes szivaccsal, hogy teljesen eltüntesd a kémiai anyagok maradványait.

gfhfghdfghdfkodik1

Sütő formák, tepsik tisztítása

Talán ez a legkoszosabb dolog a lakásban (természetesen a sütő után). A sokat megélt tepsi úgy fog kinézni mintha új lenne. Önts bele forró vizet, majd tedd bele a szétmorzsolt mosogatógép tablettát. Hagyd ázni egy éjszakán keresztül. És mi lesz vele reggelre? Egy teljesen kifogástalan tisztaságú edény, megígérem.

Ismételten ne feledkezz meg arról, hogy jól le kell öblíteni az edényt. A mosogatógép tablettákat a konyha kémia fegyverének lehet nevezni, ezért a használata után mindent jól le kell öblíteni, hogy ne maradjon utána méreg az edényeken.

ezrtutzurtkodik2

Ruhafehérítésre

A mosogatógép tabletta meleg vizes oldata csodálatos módon kifehéríti a ruhákat és kiveszi még a legmakacsabb szennyeződéseket is. Óvatosan: csak fehér ruhákat szabad tenni ebbe az oldatba, a színes ruhák elvesztik a színüket.

Ez az oldat nagyon nagy segítség egy mosási balestnél. A fehér pólók közé piros zokni került. Ennek eredményeként a színeresztő zoknitól a ruhák csúnya rózsaszínűek lettek…

Tehát van esély a fehér szín visszaszerzésére! Egyszerűen áztasd be az elszíneződött ruhákat a tablettákból készített koncentrátumba egy estére. A szer kiválóan működik, megígérem.

zuitzuirtzekodik3

Fal tisztítás

Ha falon zsírfolt van, segít a mosogatógép tabletta oldat. Ez az oldat ugyanúgy eltávolítja a gyermekünk által spontán született: zsírkréta és filctollas remekművet. A fő feltétele: A falnak moshatónak kell lennie, különben nem lehet károsodás nélkül megszabadulni ettől.

zutzi5tzukodik4

Mosógép tisztítása

A mosogatógép tabletta megtisztítja a mosógép dobját, és ugyanakkor eltávolítja a vízkövet és még fertőtlenít is.

A szakemberek azt javasolják, hogy üresen indítsuk el a mosógépet egy magas hőmérsékletű hosszú mosási program módban, úgy, hogy a mosószer adagolóba beleteszünk egy (lehet akár kettő is) mosogatógép tablettát. Ez egy egyszerű módszer arra, hogy megnöveljük a háztartási gépünk élettartamát!

zukfghsfgkodik5

Műanyagtisztításra

A műanyag kerti bútor, nyugágy, gyermek hinta: ez az ami folyton kint van az utcán, gyorsan és kétségbeejtően bepiszkolódik. De a csodatablettából készült oldat még a legmakacsabb szennyeződésekkel is megbirkózik! Megszabadulunk a madár ürüléktől és a porrétegektől. Minden csodálatosan fog ragyogni!

fthztrdzdrukodik6

Étkészletek lepedéktől való megtisztítása

Elég, ha a poharakat, edényeket, teáskannát és kávé kiöntő csészét beáztatjuk mosogatógép tablettás meleg vízben. Nem szükséges semmit sem átdörzsölni, a lerakodás pár órán belül egyszerűen eltűnik. Már csak az öblítés van hátra ahhoz, hogy tiszták legyenek az étkészletek.

cfhftzhdtfhukodik7

Fémtisztításra

Az evőeszközök ragyogni fognak, ha néhány órára betesszük őket mosogatógép tabletta oldatba. Ezzel az oldattal ugyanúgy más fémből készült tárgyak is visszanyerik eredeti szépségüket.

drtrdetgsrkodik8

Műanyag edények tisztítására

A műanyag edények könnyen beveszik az ételek szagát. Ahhoz, hogy megszabaduljunk ettől a jelenségtől, használjunk tablettás oldatot. Ha más műanyag dolognak (például szemetes vödör) is kellemetlen az illata, a szag ezzel a módszerrel ugyan úgy eltüntethető.

ghdfgsfdsukodik9

WC csésze tisztítása

Tegyél szétmorzsolt mosogatógép tablettát a WC csészébe és hagyd egy éjszakán keresztül hatni. Reggel el fogsz ájulni a tisztaság és a ragyogás látványától! Minden úgy fog ragyogni, mintha egy manó csapat egész éjjel milliméterről milliméterre takarított volna, amíg te aludtál.

fdhdfghsrgfdukodik10

A szerkesztőség tanácsa

Senki által nem ismert, hogy melyik a legjobb mosogatógép tabletta. Függetlenül attól, hogy te milyen fajta tablettát használsz, sokszor fellép ugyanaz a probléma: nincs idejük a mosási ciklus alatt feloldódniuk a tablettáknak. Ez bosszantó: víz és elektromos energia pocsékolás, de az edényeket és eszközöket kézzel újra el kell mosogatni és elöblíteni.

Hogy elkerüld ezt a kellemetlenséget, figyelj a tányérok és eszközök mosogatógépben való elrendezésére. A nagy tányérok gyakran elzárják a forgófejből kiáramló víz útját, ez az oka annak, hogy nem oldódik fel a tabletta.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Forrás: ketkes.com

 

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial