Egészség

A csirkezúza csodálatos hatása

Mindenki igyekszik azokat a termékeket előnyben részesíteni a főzés során, amelyek amellett, hogy jól néznek ki, az áruk is elfogadható. Pontosan ennek a két feltételnek köszönhető, hogy sokan mellőzik a vásárlásnál a csirke-belsőségeket, habár tudvalévő, hogy azok nem kevésbé fontosak, mint maga a hús. Ezúttal a szerkesztőség egy olyan lehetőségre irányítja rá a figyelmet, ami ugyan nem túl kívánatosan néz ki, de talán egy lépéssel közelebb hoz ahhoz, hogy ne csak ismerjük, de a hús mellett fogyasszuk is a különféle belsőségeket.

Amiért megéri csirkezúzát enni

fdhdfhdfasa2

  • Természetes méregtelenítő

A népi gyógyászatban még megvan a csirkezúza őt megillető előkelő helye, ugyanis mérgezés esetén kiválóan használható, de ugyanúgy ajánlott emésztési problémák esetén is. Az ok egyszerű: a zúza felszívja a mérget és helyreállítja a gyomorsavtermelést. Tehát a zúza nem csak egy diétás étel, hanem egyben természetes méreg-felszívó hatású is. Ellentétben a boltban kapható különböző antibiotikumokkal, a szárított és porrá őrölt csirkezúza nem teszi tönkre a bél mikroflóráját, ugyanakkor ugyanolyan hatékonyan méregteleníti a szervezetet.

ghghdfgsa3

  • A csirkezúza növekedésserkentő hatású

A csirkezúza cinket tartalmaz, mely ásványi anyag nélkülözhetetlen az emberi szervezet számára, ezért értékes és egészséges táplálék. A cinkhiány könnyen a szervezet immunrendszerének meggyengüléséhez vezethet, míg a csirkeaprólék elegendő mennyiséget tartalmaz ahhoz, hogy szervezetünk immunrendszere erős maradjon.

Ugyancsak elengedhetetlen a csontok megerősödéséhez, így nagyon ajánlott már a korai kisgyermek kortól a zúza fogyasztása. Egy éves kortól bátran adható a kisgyermeknek is.

A cink ezenkívül erősíti a körmöket és a hajat is.

ghfghfghsa4

  • A zúza kiváló fiatalítószer!

A csirkezúza magas fehérjetartalma gyorsítja az anyagcserét, a benne található szelén lassítja az öregedési folyamatokat, és nagyban akadályozza a daganatok kialakulásának kockázatát. A szelén ezenkívül elengedhetetlen több tucat hormon és enzim termeléséhez és arról sem szabad megfeledkezni, hogy a pajzsmirigy egészséges működéséhez a jódon kívül szelénre is szükség van.

A szervezet helyes szelén-egyensúlya növeli a várható élethosszt is. Azok az ételek, amelyek csirkezúzát tartalmaznak, segítenek Önnek még nagyon sokáig fiatalnak és egészségesnek maradni.

fghdghdhsa5

  • A csirkezúza, mint vitaminok raktára

A csirkezúza nélkülözhetetlen a téli, vitaminhiányos időszakban, hiszen gazdag például B9 vitaminban vagy más néven folsavban. A folsav segít a sejtek regenerálódásban és osztódásában, így járulva hozzá a szervezet egészséges működéséhez.

Ezenkívül, a csirkezúza tartalmaz rezet, magnéziumot, foszfort, káliumot, mangánt. Azoknak is ajánlott a fogyasztása, akik vérszegénységben szenvednek, illetve azoknak, akik szervezetében a kelleténél több vas található.

hdfhdfsa6

  • A vese gyógyítója

Azt már fentebb említettük, hogy a csirkezúza jó méregtelenítő, ezáltal nagyban segít a vesék működésének is. Azonban van egy speciális módja a csirkezúza elkészítésének, amikor az valóságos gyógyszerré változik.

Ha a csirkezúzán található hártyát lekaparjuk, majd a zúzát megszárítjuk és porrá őröljük, nagyszerű gyógyszert kapunk, ami hatásosan feloldja a vesekövet.

dghdfgdfgasa7

Gyakori hiba a csirkezúza elkészítésekor, hogy sokan nem tudják, mennyi ideig kell főzni azt. A fiatalabb csirkék zúzája körülbelül 40 perc alatt elkészül, az idősebb, korosabb tyúkok zúzájának körülbelül 2 órát kell főnie. Ezt a hosszú főzési időt az indokolja, hogy a zúza kemény szövetét csak ennyi idő alatt lehet megpuhítani, puhára főzni.

dgdfgda8

Még egy jó tanács a zúza kiválasztásához. Vásárláskor arra kell figyelni, hogy a zúza tiszta és fényes legyen. A csirkezúzát többfeléképpen el lehet készíteni, lehet főzni, párolni, sütni, fogyasztható barbecue szósszal és zöldségsalátával. Elkészíthető, fogyasztható bármely módon, egy dolog változatlan: nagyon egészséges.

Ossza meg ezt a cikket barátaival, ismerőseivel, és vigyázzanak együtt egészségükre! Elhiheti, ez nem is olyan nehéz.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Forrás: ketkes.com

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial