Egészség / Érdekesség

11 élelmiszer, amely ajándék az embernek – Ezek az élelmiszerek szervekre hasonlítanak, nézd a hatásukat

Észrevettétek, hogy néhány élelmiszer azok közül amelyeket fogyasztunk hasonlít egy – egy testrészünkre, szervünkre? Feltűnt már nektek, hogy a dió az emberi agyhoz hasonlít, a répa pedig egy szemhez? Az a zöldség, vagy gyümölcs amelyre az adott szervre hasonlít, az fejti ki a legjobb hatást az adott szervre.

1. Paradicsom

A paradicsom piros színe és a kamrákra való felosztása az emberi szívre hasonlít. A paradicsom káliumban gazdag, nagyon jó hatással van a szívre és tisztítja a vért is.

2. Dió

A dió szerkezetének két féltekére való felosztása ténylegesen az emberi agyra hasonlít, számtalan tanulmányban említést tesznek róla, hogy a dióban lévő anyagok az emberi agyra jótékony hatással vannak.

3. Zeller

A zeller a csontozatunkra hasonlít és a fogyasztása nagyon jó hatást is gyakorol a csontjainkra, mivel nátriumban gazdag, erősebbé és egészségesebbé teszi a csontjainkat. Egy nagyon érdekes dolog, a csontjaink 23%-ban tartalmaznak nátriumot és a zeller is. Ha nincs megfelelő mennyiségű nátrium a szervezetünkbe, akkor a test a csontjainkban lévő nátriumot fogja felhasználni, ez pedig a csontok gyengülését eredményezi.

4. Avokádó

Ennek a gyümölcsnek a fogyasztása kiválóan alkalmas a méh egészséges működésének a megőrzésére, csökkenti a petefészek és a méhnyakrák kialakulásának a kockázatát. A nők számára szükséges mennyiség, heti 1 db avokádó, amely nagy mértékben segíti a hormonok helyes működését. Egy érdekes dolog az avokádóról, 9 hónap szükséges ahhoz, hogy megérjen, vajon véletlen egybeesés, hogy a terhesség is 9 hónapig tart?

5. Édesburgonya

Az édesburgonya a hasnyálmirigyhez hasonló alakú, ennek a zöldségnek a fogyasztása segítségünkre lehet a vércukorszint csökkentésében.

6. Répa

egy szelet répa nagyon hasonlít az emberi szemre. A kutatók által igazolt tény, hogy a répa javítja a látás minőségét és serkenti a vérműködést. A répa béta karotinban gazdag zöldség, csökkenti a szürke hályog kialakulásának kockázatát.

7. Narancs és grapefruit

Ezeknek a gyümölcsöknek a formája a női mellhez hasonló. A citrom és narancsfélék fogyasztása csökkenti a mellrák kialakulásának a veszélyét.

8. Gyömbér

A gyömbér arról a tulajdonságáról híres, hogy csökkenti a telítettségérzetet és a gyomorgörcsöt. Mivel a gyömbér speciális enzimeket tartalmaz megakadályozza a görcsös fájdalmak kialakulását és javítja az emésztést.

9. Gomba

Ha egy gombát kettőbe vágunk akkor rögtön észrevehető a hasonlóság az emberi füllel, mivel a gomba D vitaminban gazdag javítja a hallást. A D vitamin nagyon fontos a fülben található porcok számára , mert ezek közvetítik a hangjeleket az agy számára.

10. Hagyma

Egy kettőbe vágott hagyma nagyon hasonlít a testünk sejtjeire, a hagyma fogyasztásával hozzásegíthetjük a káros anyagok távozását a sejtjeinkből. A fokhagyma is rendelkezik ezzel a tulajdonsággal és felveszi a harcot a szabadgyökökkel szemben.

11. Bab

A babszem az emberi vesére hasonlít, a bab fogyasztása segíti a vesék helyes működését.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Forrás: ketkes.com

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial