Egészség

8 ártalmatlannak tűnő szokás, melyekkel lépésről lépésre tönkretesszük a vesénket

Törekedj te is arra, hogy mihamarabb leszokj róluk!

A vesék szervezetünk egészsége szempontjából igencsak fontos szerepet játszanak. Ezen páros szervünk ugyanis szűrőként funkcionál, eltávolítva a testünkből a méreganyagokat és a felesleges folyadékokat.

Éppen ezért nagyon fontos, hogy vigyázzunk vesénkre és próbáljuk meg óvni, védeni.

Ennek első fázisa, hogy leszokjunk azokról a szokásainkról, melyek igencsak károsítják a vesénket.

Íme, ezek a veséinket leginkább károsító rossz szokásaink:

1. Nem megfelelő mennyiségű vízfogyasztás

sdfsdfsdfnket1

A túl kevés vízbevitel veséink számára nagy kockázatot jelent. Mint már megállapítottuk, veséink szűrőként működnek, eltávolítva szervezetünkből élettevékenységünk melléktermékeit. Amennyiben kevés vizet iszunk, a vesék véráramlás csökken, így azokban sokkal több méreganyag halmozódhat fel.

2. a WC-re menés halogatása

sdfsdfsdfnket2

Ha azt szeretnénk, hogy vesénk sokáig egészségesen működjön, akkor ne halogassuk a WC-re menést. A teljesen megtelt húgyhólyag, a vizelet visszatartása nagyon sok baj okozója lehet, még ha elfoglaltak vagyunk, akkor is szánjunk erre időt. Később ugyanis komoly problémákat idézhetünk elő az ilyen rossz szokásunkkal.

3. A túlzott nátriumbevitel

fgsdfsdfket3

Te is szereted a sós ételeket? Igyekezzünk kevesebb sót bevinni szervezetünkbe, mert ez jelentős kockázatokkal jár vesénk egészségre nézve. Ezen kívül a vesék nehezen választják ki a nátriumot.

4. Túlzott kávé és koffeinbevitel

sdgfsdgfdket4

Semmi rossz nincs abban, ha valaki időről időre kávét fogyaszt. Azonban a túlzott kávéfogyasztás, illetve a koffeinbevitel (például olyan üdítőkkel, mint a kóla) károsíthatja a veséket, mert megemeli a vérnyomást.

5. Fájdalomcsillapítók túlzott és rendszeres szedése

sgsfdgdfnket5

Igazából a fájdalomcsillapítók egyáltalán nem veszélyesek, de ha a legkisebb fájdalomra is rögtön tablettáért nyúlunk, akkor még ez az ártalmatlan gyógyszer is kellemetlen mellékhatásokat okozhat. Szakértők figyelmeztetnek rá, hogy a fájdalomcsillapítók túlzott használata a vért hígabbá tesz, ez pedig egyes belső szervek betegségeit okozhatja.

6. Túlzott fehérjefogyasztás

sfgsdfsdfket6

Ahogy mondani szokták: mindent mértékkel fogyasszunk. Ez teljességgel igaz a fehérjebevitelre is! Habár a fehérjék egészségesek és szükségesek is egy egészséges szervezet számára, a túlzott fehérjebevitel rendkívül megterheli a testünk anyagcsere-rendszerét.

7. Az ágynyugalom figyelmen kívül hagyása

gsdfsdfet7

Folytatjuk a munkát influenzásan, megfázva, habár az orvos azt mondta maradjunk otthon és ágyban? Vesénk védelmében jobban tesszük, ha ez esetben is megfogadjuk az orvos tanácsát és valóban ágyban, lehetőleg pihenve töltjük az időt. Ellenkező esetben a gyógyulás folyamata túlzott terhelést jelent a szervezetünk számára.

8. A túlzott alkoholfogyasztás

rgdfhdfenket8

Az összes közül talán ez a legnyilvánvalóbb! Ha mértékletesen fogyasztunk szeszes italt, az elfogadható, de a mértéktelen alkoholfogyasztás előbb-utóbb nagyon komoly következményekkel jár.

Jobban tesszük, ha addig tanúsítunk önmérsékletet, amíg nem késő!

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Forrás: bidista.com

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial