Egészség

Szabadulj meg a lábfej fájdalomtól percek alatt

Mindannyian tisztában vagyunk azzal, hogy csontjaink egymáshoz kapcsolódnak testünkben, így az egyik részen kialakult fájdalom másutt is problémákat okozhat. Például az a fájdalom, ami a lábfejből ered, fájdalmat fog okozni a lábban is.

25 éves kor felett számos oka lehet a lábfejben érzett fájdalomnak, mint a bütyök, a tyúkszem, a sarkantyú, a ízületi gyulladás, lábgombásodás, az egymást átfedő lábujjak, a benőtt köröm és mindegyikük vezethet valamilyen kellemetlen tünethez.

A lábfej a test számos pontjához kapcsolódik, ez adja az alapját a kínai reflexológiának, melyet már ezer éve alkalmaznak. Ennek elve szerint a lábfej az egész test egészségének forrása. Ezt az elvet követve számos méregtelenítő lábfürdő létezik, melyekről úgy vélik, hogy ideálisak a méreganyagok kivezetéséhez.

Hogy enyhítsük a lábfej fájdalmát, kipróbálhatunk néhány hatékony, természetes alternatívát, melyek közül a nyújtások a legjobbak. Ezeket 5 percig végezzük.

Lábujj emelés
Miközben állunk, emeljük meg lábujjainkat. Kisujjunkat ugyanolyan magasságba emeljük, mint a nagyujjat és ezt mindkét lábon 5-ször ismételjük!

Részleges lábujj emelés
Álljunk a talpakon, majd próbáljuk meg csak a nagylábujjunkat a padlón tartani, míg a többi maradjon megemelve! Ha nem megy, a nagylábujj helyett a kisujjat nyomjuk a talajhoz. 5-ször ismételjük mindkét lábon!

Lábujjak hátrahúzása
Ülő helyzetben lábainkat tegyük magunk elé, a lábujjak felfelé mutassanak. Hajoljunk előre és ujjainkkal finoman húzzuk vissza lábujjainkat. Ha ezt nem tudjuk megtenni mindkét lábon egyszerre, csináljuk külön-külön!

Teniszlabda
Lépjünk rá egy teniszlabdára és gurgassuk a talpunk alatt, miközben enyhén gyakoroljunk rá nyomást. Ismételjük meg a másik lábbal is! Végül döntsük meg a lábfejet úgy, hogy a lábujjak a térd felé nézzenek, majd feszítsük meg a lábujjakat, hogy lefelé nézzenek.

Testsúly áthelyezése
Álló helyzetben helyezzük a testsúlyunkat a lábfej külső oldalára. Majd görgessük lábfejünket befelé, miközben testsúlyunk továbbra is a külső részre nehezedik. Mindkét lábon 10-szer ismételjük.

Boka nyújtás
Görgessünk egy rugalmas tornalabdát az asztal vagy a szék lába körül, majd hagyjuk rajta pihenni a lábunkat. A következő lépésben nyomjuk lábujjainkat lefelé és ezt ismételjük 15-ször!

A következő tippek nagyon hasznosak a lábak egészségének megőrzéséhez.

Viseljen megfelelő lábbelit!
Bár a kényelmes cipő sokszor azt jelenti, hogy le kell mondanunk a modern fazonokról és a magas sarkakról, mégis nagy segítség lehet, hiszen nem szorítja a lábujjakat. A cipőnek igazodnia kell a lábfej szélességéhez és lehetővé kell tenni a lábfej szabad szellőzését. Sőt, egy jó cipőbe megfelelő talpbetét is kell. A flip flop papucs nem a legjobb választás, mivel a lábujjaknak minden lépésnél nagyon kell kapaszkodniuk és könnyen megsérülhetnek.

Lábáztatás Epsom sóban
Az Epsom só nagyszerű a lábfej méregtelenítéséhez és javítja a magnézium felvételt is.

Jóga
Kitűnő ahhoz, hogy megtanuljuk a lábunkat a talajon tartani. Szinte valamennyi gyakorlat során a lábfejek a talajon vannak. A jóga megtanít arra, hogyan találjuk meg az egyensúlyt két talpunkon állva, de nemcsak fizikailag, mentálisan is jót tesz.

Mezítláb a külső lábélen
Ez a tevékenység számos egészségi előnyt nyújt. A lábfejek rugalmasak és úgy alakultak ki, hogy egyenetlen felületen is fogást találjanak. Sétáljunk a kertben és kezdjünk el ötujjas cipőt hordani, csodás lesz a lábnak!

Forduljunk szakemberhez
Ha nem szűnő, folyamatos lábfájdalomtól szenvedünk, forduljunk orvoshoz! Lehet, hogy ortopéd cipőre lesz szükségünk, ami javíthatja a lábfej állapotát.

Aki cukorbeteg, annak különösen oda kell figyelnie a lábfejére, mivel azok állapota a teljes egészségi állapotot befolyásolja.

Forrás: bidista.com

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial