Blogolunk / Egészség

Népi receptek a diszbiózis kezelésére

loading...

A diszbiózis különböző népi jogorvoslatokkal történő kezelésénél fontos figyelembe venni a test egyéni tulajdonságait, az esetleges allergiás reakciókat és az egyes termékek intoleranciáját. Vegyünk néhányat a legnépszerűbb receptek közül.

Élesztő kezelés
Ez egy meglehetősen jól ismert népi módszer a diszbiózis kezelésére felnőtteknél. Köztudott, hogy a tejtermékek gyakran a leküzdés alapját képezik.
Fél liter vizet melegítsünk fel a tűzön, majd adjunk hozzá egy evőkanál mézet és egy evőkanál cukrot. Ezután adjunk hozzá 2 gramm élesztőt, és tegyük meleg helyre, hogy megkeljen. A főzetet egy-másfél órát kell áztatnia – ne többet, nehogy túlerjedjen! Az egészet egyszerre kell meginni, lehetőleg reggel, egy órával étkezés előtt. Ez az egyik legerősebb recept a diszbiózis gyógyítására.

loading...

Fokhagymás kovász
A fokhagymás fehérje híres és hatékony recept. A fokhagymás joghurt elkészítése egyszerű. Vegyünk egy liter friss tejet, forraljuk fel, majd hűtsük le szobahőmérsékletűre. Ezután a tejet kis darabka szárított kenyérrel kovászoljuk meg.
A tejnek pontosan 24 órán át kell erjednie. Ezután adjunk hozzá még több kenyeret, de ezúttal dörzsöljük be friss fokhagymával.
Miután a fokhagymás kenyér megpuhult, elkészül a kovászos tej. Hűtőszekrényben kell tartani, és addig kell inni, amíg a bélműködés kezd normalizálódni. Szükség esetén több aludttej készíthető.

Méhpempő alkoholos tinktúrája
A diszbiózis méhpempős kezelése egy másik hatékony népi gyógymód. Az alkoholos tinktúra elkészítéséhez 10 gramm méhpempőt kell venni, alaposan meg kell őrölni, és körülbelül 2 liter hideg forralt vizet kell önteni rá. Hagyja állni: maga a méhpempő hamarosan leülepszik az aljára, a viasz és az idegen szennyeződések pedig a felszínre úsznak.
Csöpögtesse le a vizet, a méhpempőről és öntsön rá 100 ml tiszta alkoholt. Ezután tegye egy edénybe és sötét helyen tárolja, egy hétig. Minden nap vegye ki, és kissé rázza fel, hogy a méhpempő ne váljon üledékessé. Egy hét múlva a tinktúra készen lesz. Több évig használható, de mindenképpen sötét helyen kell tárolni.
Naponta háromszor egy órával étkezés előtt vegyen be a méhpempő tinktúrából. Adjunk 40-50 cseppet a tinktúrából egy pohár friss tejhez, és igyuk meg.
Ha egy-két hónapig ezt a népi kezelést alkalmazza, megszabadulhat a diszbiózistól és más bélrendszeri rendellenességektől. A tinktúra gyógyteákhoz is adható – nem árt, csak használ.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial