Érdekesség / Tippek

Ezért hosszú, fényes, sűrű az indiai nők haja: a titok!

Manapság sokan küzdenek hajhullással, a haj minőségének drasztikus romlásával! Ennek számtalan oka lehet, de jelentős szerepet játszhat ebben a felgyorsult világ okozta stressz, és számos káros környezeti behatás!

Számtalan valóban hasznos hajápoló terméket lehet vásárolni, de azt azért tudnunk kell, hogy az igazán hatásos szerek, azok igen drágák! Az olcsó, “akciós” sampon nem fog annyit segíteni, mint segítene egy drágább. De ugyanakkor, sajnos az emberek anyagi helyzete sem túl “rózsás” 🙁

Ilyen esetekben, mindenféleképpen érdemes kipróbálni természetes, könnyen beszerezhető alapanyagokból készített otthoni hajpakolásokat, hajápolókat.

Az alábbiakban egy ilyet mutatunk. Mindössze 2 alapanyagot kell összekeverni, és jelen esetben nem szódabikarbónát :), ami egyébként valóban nagyon hasznos dolog.Image result for amla mask hair

A mi receptünk “titkos” alapanyaga a AMLA. De mi is ez?

Az amla – más néven indiai egres, indiai pöszméte, amalaki vagy Vayastha – egy indiai fa gyümölcse, és egyben az ayurvéda egyik legfontosabb gyógynövénye, szanszkrit elnevezése annyit tesz: “a legjobb gyógyító”. Indiában az amla a gyógynövények között olyan, mint az arany az ásványok között. A fát szent faként tisztelik, úgy tartják, a bőség istennőjének lakhelye.

Hajra és bőrre gyakorolt jótékony hatása miatt széles körben alkalmazzák külsőleg, de belsőleg is fogyasztható:

immunerősítő;
öregedésgátló;
gyulladáscsökkentő;
antioxidáns;
afrodiziákus hatása ismeretes.

Őshazájában használják még fürdésre, ruhák mosására, ékszerek és konyhai eszközök tisztításra is.

Íme a Haj maszk recept!

Hozzávalók:

2 evőkanál amla por
½ csésze joghurt
Tedd a joghurtot egy tálba. Ezután adj hozzá 2 evőkanál amla port, és keverd simára. Ha ezzel megvagyunk, nedves hajra kenjük fel, és kb fél óráig hagyjuk rajta, majd meleg vízzel öblítsük le!

Ismételd meg a kezelést hetente 2-szer egy hónapban, és hamarosan érezni fogod a csodás hatását!

diabetika.hu

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial