Egészség / Tippek

Az időskori látásproblémákat csökkentheted a fokhagymával!

A kor előrehaladtával az egészség is elkezd romlani. A fejlett országokban egyre többen szenvednek attól, hogy a látásuk egyre gyengébb. Az emberek látása 50 éves koruk körül kezd el romlani. A látás homályosabbá válik, az is előfordulhat, hogy foltokat lát az illető. Majd egyre rosszabbul lát sötétben. Eddig azt gondolták, hogy az idősödő korral járó látásproblémákat nem lehet kezelni. A kutatók viszont találtak egy hihetetlen módszert, ami segíthet az idősödő korral járó látásromlás visszaszorításában.

Hogyan őrizd meg szemeid egészségét:

A Harvard orvostanszékén készített kutatás szerint a látásproblémák enyhíthetőek, ha az illető koleszterinszintjét csökkentik. 23 páciensnek koleszterinszint csökkentőt adtak és mindegyik arról számolt be, hogy javul a látása. Azt azonban nem is gondolnád, mivel csökkentheted könnyedén a koleszterinszintedet! Már napi fél gerezd fokhagyma elfogyasztása is csökkenti a koleszterinszintet, aminek köszönhetően javulhat a látásod. A fokhagyma nem csak a koleszterinszintet csökkenti, de a vérnyomást is javítja.

Ahogy láthatod, a fokhagyma egy természetes és olcsó megoldás, ami hozzájárulhat a látásod egészségéhez. Ha elmúltál 50 éves, megéri rendszeresen fokhagymát fogyasztanod, mert a rengeteg jótékony hatása mellett, még az időskori látásromlást is megelőzheti, vagy a már kialakult tüneteket csökkentheti.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Forrás: ketkes.com

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial