Érdekesség / Tippek

Hogyan lehet megszabadulni a szúnyogcsípéstől gyorsan és könnyen?!

loading...

Itt a jó idő a nyakunkon, az esőzések után rohamosan megindul a szúnyog invázió. Előfordul, hogy hiába van szúnyogháló, vagy speciális riasztó, mégis bejutnak a lakásba, vagy a tartósan szabadban töltött idő alatt is összecsipkednek. Ha megfeledkeztünk a megelőzésről vagy csak minden igyekezetünk ellenére összeharapdáltak, van néhány gyors, házi módszer, mely a gyerekek számára is biztonságos és hatékony a csípések kezelésében.

1. Teafa, levendula, menta, eukaliptusz vagy bazsalikom illóolaj

Szakemberek javaslatára ezek a legjobb olajok a csípésekre. 1-2 csepp naponta, az érintett területre és a harapás gyorsan eltűnik.

2. Jég

Néha, a jégkocka lehet a legegyszerűbb, csak vegyük ki a mélyhűtőből és tegyük a csípésre. Azonnal csökkenti a viszketést és a gyulladást is.

3. Ecet

loading...

Talán ez mindenki számára ismert. Néhány cseppet alkalmazzunk a csípésekre, azonnal hat.

5. Fogkrém

Otthon illetve utazás, nyaralás alkalmával mindig kéznél van. Nem csak a sebek, pattanások leszárításában, de a csípések kezelésében is segít. Kenjünk egy keveset a csípésre és hagyjuk megszáradni, hagyjuk rajta, ameddig csak lehet.

6. Sár

Ez egy kicsit bizarr, de ez az egyik legrégebben használt gyógykezelés, az állatok sem véletlenül hemperegnek a sárban, így űzve el magukról az élősködőket. Másrészt, ha úgy adódik, a természetben nincs más alternatíva. Keverjük össze egy kis vizet földdel, porral és az így kapott gyógyiszappal kenjük be a csípéseket, megelőzésre a szabad bőrfelületet. Csökkenti a gyulladást és enyhíti az irritációt.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial