Egészség

A szívroham közeli állapot négy tipikus jele

Jobb félni, mint megijedni, ahogy mondani szokták. Te se hagyd figyelmen kívül az egyértelmű jeleket!

Mindig tartsd észben, hogy tulajdonképpen a szíved a tested motorja. Mivel saját ingerületkeltő rendszere van (Sinus-csomó), így képes a tested egész vérmennyiségének pumpálására. A vérben szállítódik az oxigén, és a szükséges tápanyagok, így mindenképpen létfontosságú, hogy a szíveddel minden rendben legyen. Nem véletlenül tartozik az 5 létfontosságú szerved közé az agyaddal, a májaddal, a veséddel és a tüdőddel egyetemben.

Ahogy a többi szerv, a szív sem legyőzhetetlen. A szívbetegségeket igenis komolyan kell venni, hiszen nagyon gyakran vezetnek halálhoz. Amerikában a szívbetegség vezeti a halálokok listáját, évi 600 000 áldozattal.

A szívgondok egyik leggyakoribb kimenetele a szívroham. Az emberekben gyakran az a kép társul a szívroham kifejezéshez, hogy a beteg szívébe hirtelen éles fájdalom nyilal, térdre rogy, majd meghal. Ez bizony a filmek hibája. Ennél a szívroham sokkal alattomosabb.

fjfgjfgttack

Íme, négy jel, amit bizony komolyan kell venned:

  • Gyors és szabálytalan szívverés: Ez ugyan társulhat stresszhez, stimulánsok használatához, vagy kemény munkához, de attól még kísérő tünetként figyelembe kell venni.
  • Mellkasi feszítő érzés: A szívroham legtöbb túlélője úgy írta le ezt a folyamatos érzést, mintha egy elefánt állt volna a mellkasukon.
  • Indokolatlan izzadás: A hideg verejtékezés nyugalmi állapotban szívrohamot kísérő tünet. Ilyenkor a bőr nyirkos és hideg lesz.
  • Hirtelen fáradtság: Ha teljesen váratlanul rádtör a fizikai és szellemi fáradtság, úgy érzed, hogy meg sem bírsz mozdulni, azt okozhatja az oxigénhiány, így a másik három tünettel együtt igen sokatmondó.

Ezekre a tünetekre mindenképpen figyelj oda. Természetesen ezeken kívül még számos tünete lehet a szívrohamnak (kisugárzó fájdalom a bal karban, gyomorégés szerű fájdalom, másnaposságérzés, stb.).

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Forrás: tudnodkell.info

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial