Lakás / Tippek

Hihetetlen, hogy milyen egyszerű módokon védekezhetünk a szúnyogok ellen

loading...

Nemcsak a kerti partit, de még a nyugodt alvást is megkeserítik nyáron a szúnyogok.

Az alábbi könnyen kivitelezhető és pénztárcakímélő trükköknek köszönhetően azonban könnyen távol tarthatjuk az otthonunktól a vérszívókat.

Illóolajok

A citrom, a narancs, a levendula, a rozmaring, illetve a borsmenta illatát nem kedvelik a szúnyogok. A belőlük készült illóolajat tegyük egy párologtatóba, vagy vegyünk ilyen illatú gyertyákat, de akár lámpaolajba is használható. A bőrön viszont töményen ne alkalmazzuk őket.

Almaecet

Töltsünk egy tálba almaecetet, és helyezzük az ágy közelébe. Ez odavonzza majd a betolakodókat, és végleg csapdába is ejti őket.

Szegfűszeg

Néhány kis textilzsákot töltsünk meg porrá tört szegfűszeggel, és ezeket a tasakokat helyezzük el a lakás vagy a ház különböző pontjain.

loading...

Vanília

Nincs más dolgunk, mint az ablak párkányára tenni egy rúd vaníliát­ vagy egy kis tálkába vaníliás cukrot. A vanília intenzív illata távol tartja a vérszívókat.

Fokhagyma

Nagyon egyszerű dologról van szó, együnk fokhagymát. Állítólag ettől bőrünk olyan szagot áraszt, amit nem viselnek el a szúnyogok.

Ventilátor

A szúnyogok nagyobb szélben nem támadnak! Így egyszerűen csak kapcsoljuk be a ventilátort, és nyugodt éjszaka elé nézhetünk.

Pálinkás, szegfűszeges citrom

Egy fél citromba szúrjunk szegfűszeget, és locsoljuk meg jó kis házi pálinkával. Ha nem zavar az illata, bátran tegyük az ágyunk mellé éjszakára.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial