Blogolunk / Egészség

Méz a látáshoz: enni, kenni, csepegtetni

loading...

A mézet számos betegség gyógyítására és a rossz egészségi állapot javítására használják. Tudjuk, hogy a méz – egy univerzális eszköz. Igen, annyira sokoldalú, hogy a szem kezelésére is használható. A méz hatékonyan védi a szemet a vörösségtől, a fáradtságtól és a számítógépes monitorok sugárzásától. Hogyan kell csinálni?

A legjobb méz a látásra a hársméz.
Először is, a hársméz sokoldalúan felhasználható. Mindenki számára alkalmas, és gyakorlatilag soha nem okoz allergiát.
Másodszor, a hársfa nagyon jó értágító. Mielőtt elkezdené a mézes kezeléseket, ellenőrizze, hogy a méz nem okoz-e irritációt.

Ehhez vigyen fel egy kis mennyiségű mézet a fül mögötti bőrre. És hagyja rajta 10-15 percig. Ha 15-20 percen belül nem érez viszketést, nincs irritáció, akkor rendben van.
Ezt a mézet használhatja. Ha a méz bármilyen irritációt okozott Önnek, akkor nem alkalmas az Ön számára. Virág- vagy hajdina mézet kell használni. Így ellenőrizheti az összes mézet, és megtalálhatja a sajátját.

A nők számára nagyon jó, ha reggel éhgyomorra isznak mézet. Hogyan kell csinálni? A szájban természetes mikroflórának kell lennie. Így még csak ki sem kell öblítenie a száját reggelente. Tíz-tizenöt perccel fogmosás előtt egy evőkanál hársmézet kell lassan lenyelni, és ugyanez az eljárás lefekvés előtt is elvégezhető. Vegyünk egy evőkanál hársmézet. Lassan, kis adagokban nyelje le.

Ez az eljárás jó megelőzés a szembetegségekkel szemben.
Erősíti az érfalakat és javítja a látást.
Általános erősítőszerként szolgál. Egyen mézet két hétig.
Aztán tartson két hét szünetet.
Általában két vagy három ilyen kúra eredménye hat hónapig tart.

Mézes cseppek

Szemfájdalom, szürkehályog, leukémia és szemhártyagyulladás esetén a mézes cseppek jó segítséget jelentenek. A méz védőfilmet képez, amely ellazítja a szemizmokat. És nem fáradnak el.

loading...

Ez a recept olyan emberek számára alkalmas, akiknek a munkája állandó szemterheléssel jár. Ez lehet számítógépes munka, vagy olyan, amely sok olvasást és írást igényel.

Hogyan készítsük el?

Mindig természetes folyékony mézet vegyen, amely még nem kristályosodott ki. És tiszta forrásvizet. Soha ne használjon csapvizet vagy forralt vizet.
Keverjen össze egy csepp folyékony mézet 10 csepp vízzel (1:10). Keverje össze, és használja reggelente.
Ez segít megvédeni a szemet a napközbeni fáradtságtól. Az eljárást szintén két hétig kell ismételni, majd szünetet kell tartani.

Mézes fürdők

A méz, mint szemápoló tápanyag a bőrön keresztül is felszívódhat. A fürdő nagyon hasznos erre a célra. Vigyen fel hársmézet az ujjbegyekre, és dörzsölje be a nyaki gallérzónát. A dörzsölést 5-7 percig maga is elvégezheti, amíg a bőr kipirosodik. Ezután ismét kenje be mézzel, és ismételje meg az eljárást két-három alkalommal, amíg a méz felszívódik. Ha ez a terület felszívódik, az azt jelenti, hogy hiányzik néhány tápanyag. Ha a méz már nem szívódik fel, készítsen meleg fürdőt. Nem forró, de 35-40 fokos, így elviselhető, de nem égeti meg magát. 10-15 percig feküdjön a kádban. Ezt az eljárást hetente kétszer meg kell ismételni. Pozitív hatással van a szem kristályos lencséjére, táplálékot kap, és javul a látás.

Méz gyermekeknek

A fenti eljárások az iskolások számára is hasznosak lesznek. A szemizmok állandóan feszültek a fokozott figyelem miatt az iskolában, a házi feladat készítésekor, a számítógépes játékok során.
Ezért a méz hasznos, természetes és ami a legfontosabb, ártalmatlan gyógymód, amely segít megvédeni és megőrizni mindazok látását, akik tanulnak.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial