Blogolunk / Egészség

Isiászideg gyulladás: mindössze 1 egyszerű gyakorlat kell ahhoz, hogy 5 perc alatt megszabaduljon a fájdalomtól!

Még ha nincs is isiászideg gyulladása, ezt a gyakorlatot akkor is érdemes elvégezni! Ajánlom, nagyon egyszerű és hatékony gyakorlat!

Az isiászideg az emberi test leghosszabb idege. Gyulladása komoly fájdalmat okoz, amely a bordáktól a térdig terjed.

Amikor az isiászideg gyulladásának problémájától szenvedünk, a fájdalom egyenesen szörnyű. Sokan olyan mély és erős fájdalmat éreznek, hogy még állni sem tudnak.

A fájdalom mellett egyéb tünetek is jelentkezhetnek, mint például a lábak nehézsége, bizsergés és zsibbadás.

A gyulladás enyhítéséhez időre és természetes gyógymódok és gyakorlatok mindennapos alkalmazására van szükség. Ez az egyetlen módja annak, hogy megszabaduljon a fájdalomtól és visszanyerje a mozgás örömét. A pihenés is gyakran ajánlott, de annak rövid időtartamúnak kell lennie, mivel a mozgáshiány súlyosbítja a tüneteket.

Az isiászideg gyulladásának okai változatosak, és más betegségeket, például porckorongsérvet vagy cukorbetegséget takarhatnak. Emellett a piriformis-szindróma nevű állapot is társulhat a problémához.

Még a herpeszvírus okozta fertőzések is vezethetnek isiászhoz.

Nagyobb valószínűséggel alakul ki ez a probléma azoknál, akik nem mozognak rendszeresen és/vagy túlsúlyosak.

Azok is veszélyeztetettek, akik túl nagy súlyt emelnek vagy hosszú ideig ülnek.

Ajánlunk egy egyszerű gyakorlatot, amely jelentősen enyhítheti az isiászideg fájdalmat, és ha rendszeresen végzi reggel és este lefekvés előtt, akkor teljesen megszabadul a fájdalomtól, és megelőzi annak kialakulását. Ennek a gyakorlatnak az elvégzése mindössze 3-5 percet vesz igénybe.

Ez az egyszerű gyakorlat segít megszüntetni az isiászideg fájdalmat:

Üljön le a padlóra egyenes lábakkal, hajlítsa be az egyik térdét, és lassan húzza fel a mellkasához, karjaival átkarolva azt. Tartsa a lábat 10 másodpercig, és győződjön meg róla, hogy a másik láb egyenes. Ismételje meg a másik lábbal.

Ezután lassan feküdjön a hátára, és enyhén behajlított térdekkel emelje fel a lábát, mielőtt 90 fokos szöget érne el. Emelje fel és eressze le a lábát ötször.

Lazítson és nyújtson. Anélkül, hogy felállna, hajlítsa be az egyik térdét, és lassan emelje a kezével a mellkasához. Maradjon így 10 másodpercig. Ismételje meg ezt a másik térddel anélkül, hogy a hátát felemelné a padlóról.

Fejezze be a gyakorlatot és nyújtson.

Bár ez a gyakorlat nagyszerűen enyhíti az isiászideg fájdalmat, nagyon fontos, hogy konzultáljon orvosával, és pontos diagnózist kapjon.

Ne feledje, hogy az isiászideg gyulladásának különböző okai miatt a probléma kezelése is különböző, ezért fontos, hogy tudja, mi a legjobb gyakorlat a kezelés kiegészítésére.

Ez a gyakorlat nagyon hasznos, és gyakran használják erre a kezelésre. Végzése közben ne végezzen hirtelen mozdulatokat.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszését és nem felejti el, hogy megossza a barátaival és családtagjaival is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial