Blogolunk / Érdekesség / Lakás / Tippek

Hagyjon egy pénzérmét a fagyasztóban, minden alkalommal mielőtt elhagyja a házat

Ha hazaérsz egy hosszú utazás után és azt veszed észre, áramszünet volt, akkor vajon mennyi ideig tartott. Talán csak néhány óra, de elképzelhető, hogy napokig is eltartott.

Ha több napos áramszünetről van szó, abban az estben a fagyasztott élelmiszer már felolvadt, és nagy valószínűséggel meg is romlott, így a legjobb az lenne, ha azonnal kidobnád. Mikor visszajön az áram, az élelmiszer ismét lefagy, és nem veszed észre, hogy egyszer már felolvadt.

Ez életveszélyes is lehet, mert az élelmiszer lehet szalmonella vagy más baktériumok által fertőzött. Azonban van egy trükk, aminek a segítségével megtudhatod, milyen hosszú ideig tartott az áramszünet. Így ésszerűen tudsz dönteni, hogy a fagyasztott élelmiszert megtartsd vagy inkább a kukában végezzen.

Az simán hűtött élelmiszer akkor biztonságos, ha az áramkimaradás legfeljebb 4 órán keresztül tartott, és nem volt kinyitva a hűtő ajtaja.

A fagyasztott élelmiszer akkor biztonságos, ha az áramkimaradás maximum 48 órát tartott nem volt kinyitva a hűtő ajtaja, és tele volt pakolva a fagyasztó. Ha csak félig van a fagyasztó rész, akkor csak 24 órás áramszünet után megfelelő minőségű az élelmiszer.

Erre a 3 egyszerű összetevőre van szükséged:

  • Víz
  • Egy érme
  • Egy csésze

Önts egy kis vizet a csészébe, és tedd a fagyasztóba. Ha megfagyott a víz a csészében, helyezd az érmét a jég tetejére, és tedd vissza a fagyasztóba.

Legközelebb, ha hazaérkezel egy hosszú utazásról, vess egy pillantást az érmére.

Ha az érme még mindig a jég tetején van, vagy csak egy kicsit süllyedt, a jégbe, akkor nem volt, vagy csak rövid ideig tartott az áramszünet.

Ha az érmét a csésze alján találod, az azt mutatja, hogy nem volt áram hosszú ideig, ami miatt a jég teljesen felolvadt, és így az érme lesüllyedt. Ha ez az eset áll fenn ne fogyaszd el, sem a hűtőben, sem a fagyasztóban található élelmiszert.

Nem egy csodálatos trükk?

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial