Szépség

Kurkuma maszk, amely akár 10 évvel is fiatalabbá teszi az arcodat

A nők mindig is szerették volna megőrizni szépségüket és fiatalságukat, így nem csoda, hogy szívesen próbálják ki a szépségápolási kezelések széles skáláját. Elvégre a szépséghez áldozatot kell hozni! Elég gyakran döntenek úgy, hogy kipróbálnak különböző tonikokat, krémeket, és természetesen arcmaszkokat. Ez utóbbi szépségápolási terméket otthon is el lehet készíteni. Ma elmondjuk, mire jó a kurkumás maszk, és hogyan készítheti el.

Kurkumás maszk

A kurkumát elég gyakran használják aromás ételek készítéséhez. Ez az aranyszínű fűszer azonban nemcsak a főzéshez, hanem egy hatékony maszk elkészítéséhez is használható. A kurkuma természetes fertőtlenítőszer, amely segíthet a bőrkiütések leküzdésében és a vérkeringés javításában.

A kurkumás maszk élénk narancssárga árnyalatú, amely köztudottan javítja a hangulatot. Minden bizonnyal jobban néz ki, mint a „piszkos” zöldes-barnás agyagmaszkok. Nem lesz szégyen kinyitni az ajtót, ha váratlanul beugranak a szomszédok!

Mire lesz még szüksége a maszk elkészítéséhez?

Amit nem fog látni, ha elolvassa a boltokban kapható arcmaszkok összetevőit… Gyakran tartalmaznak csiganyálkát vagy más rémisztő összetevőket. Néha úgy tűnik, lehetetlen otthon elkészíteni egy ilyen terméket, ha nincs egyszarvúszőröd vagy főnixtollad. A kurkumás maszk azonban bizonyíték arra, hogy minél egyszerűbb az összetétel, annál hatékonyabb a maszk.

A kurkuma mellett mézet és tejet is használunk a maszk elkészítéséhez. A méz minden bőrtípusra alkalmas: a zsíros és a száraz bőrre egyaránt jó hatással van, és a pattanásos nők számára is megfelelő. A méz eltávolítja a bőrpírt, a korpát, nyugtatja és hidratálja a bőrt. Ez a termék enyhén világosítja a bőrt, csökkenti a ráncokat és megszünteti a gyulladást.

A tejet már az ókorban is fiatalító italnak tartották. Kleopátra királynő is nagyra értékelte tulajdonságait. Nemcsak ivott tejet, hanem fürdött is benne. Később ez az eljárás Egyiptomon kívül is népszerűvé vált. Erre tökéletesen ésszerű magyarázat van. A tej hidratálja a bőrt, csökkenti a szárazságot, és olyan puhává teszi a bőrt, mint a selyem. A tej zsírsavakat és számos mikro- és makrotápanyagot is tartalmaz, amelyek szükségesek a bőr jó állapotához.

Az öregedés elleni maszk receptje

Ahogy már kitalálta, a maszk három összetevőből fog készülni.

Szüksége lesz hozzá:

  • 1 teáskanál kurkuma por
  • 1 teáskanál méz
  • 1 teáskanál tej (5 ml)

Elkészítés és felhasználás:

Az összes hozzávalót alaposan keverje össze. Kellemes aranyszínű, homogén masszát kell kapnia. Vigye fel a maszkot az arcra, és egyenletes rétegben terítse el. Hagyja rajta 20 percig. Öblítse le meleg vízzel. Az első használat után észre fogja venni, milyen bársonyos lett a bőre. Ha rendszeresen alkalmazza a maszkot, kevesebb ráncot fog észrevenni.

A kurkumás maszk az öregségi foltokra és a szeplőkre is remekül alkalmazható. A recept kissé eltérő. A tej helyett használja a fél citrom levét. Használjon ugyanannyi kurkumát és mézet.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial