Háztartás

A mosást 40 fokon abbahagytam. Most már tudom, hol rontottam el

Felfedeztük a ruhák mosásának egy olyan módját, ami igazán gazdaságos lesz. Nem kell aggódnia a villanyszámlája miatt, ha így csinálja. Tudja meg, hogyan kell mosni.

A legtöbben 40 fokon vagy annál magasabb hőmérsékleten mossák a ruháikat. Sajnos ehhez a mosógépnek fel kell melegítenie a vizet, ami azt jelenti, hogy több áramot fogyaszt.

Hogyan mossam ki a ruháimat?

Egy nagycsaládban a mosógép szinte minden nap be van kapcsolva. Könnyű elképzelni, hogy mennyibe kerül, és mennyi áramot és vizet fogyaszt a gép. Különösen, ha a hőmérséklet 40 fokos! Érdemes tehát keresni a módját annak, hogyan lehet pénzt megtakarítani és megőrizni a mosás minőségét. Hogyan lehet ezt megtenni? Nagyon egyszerűen! Állítsd a mosási hőmérsékletet 30 fokra – a modern mosógépek könnyedén tudnak ilyen hőmérsékleten mosni. Nem fogja észrevenni a különbséget, amikor kiveszi a ruháit. Ugyanaz a 40 fokon és 30 fokon végzett mosás teljesen eltérő mennyiségű energiát használ fel. Mindenképpen érdemes változtatni a mosási szokásokon, és a korábbinál alacsonyabb hőmérsékleten mosni.

Hogyan készíthetek mosószert?

Nagyon egyszerű saját mosószert készíteni. Olyan termékeket használjunk, amelyek nem okoznak allergiás reakciókat. Ez ráadásul sokkal olcsóbb megoldás. A házi mosószer elkészítéséhez szükség van:

  • 1,5 teáskanál szódabikarbóna,
  • 0,5 pohár ecet,
  • néhány csepp a kedvenc illóolajából

Keverje össze az összes hozzávalót. Az így kapott folyadék egy mosásra lesz elég, így minden alkalommal meg kell ismételni a folyamatot, amikor mosni szeretne valamit. Az ecet alternatívájaként tengeri sót is használhat. Ha több mosószert készített, és maradt belőle, akkor azt légmentesen záródó edényben tárolhatja. A legjobb, ha egy címkét tesz a dobozra a névvel, hogy a házban mindenki tudja, mi van benne. Minden mosáshoz használjon 2-3 evőkanál mosószert. Meglátja majd, hogy ugyanolyan jó, mint a bolti!

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial