Blogolunk / Egészség

HOGYAN MENTHETI MEG A LÁTÁSÁT: 9 FONTOS TIPP A MINDENNAPOKRA

loading...

Gyakran nehéz lemondanunk arról, hogy közeli tárgyakkal vagy számítógéppel dolgozzunk. Ez a napi megterhelés nem mindig kíméli a szemet. Próbáljon meg néhány apró változtatást tenni a szokásaiban, és a szemei sokkal jobban fogják érezni magukat.

Íme 9 tipp a látásproblémák megelőzésére.

1. Tisztítsa meg a levegőt, ahol alszik vagy dolgozik. Naponta legalább kétszer, (minden évszakban) szellőztesse ki a helyiséget.

2. Kerülje a légkondicionálást, mivel az túlságosan kiszárítja a levegőt, ami árt a szemnek.

3. Ha dohányzik, korlátozza a cigaretták számát, vagy még jobb, ha megszabadul ettől az egészségtelen szokástól.

4. Fogyasszon A-vitaminban gazdag ételeket, amelyek megelőzik az úgynevezett tyúkvakságot: sárgarépa, cékla, saláta, brokkoli, dinnye, görögdinnye.

loading...

5. Napsütéses napokon viseljen UV-védő szűrővel ellátott sötét szemüveget.

6. Gondoskodjon munkahelye világításáról. A munkahely helyi megvilágításán kívül este általános világításnak is rendelkezésre kell állnia. Használjon átlátszatlan lámpaernyővel ellátott lámpát, és győződjön meg róla, hogy az íróasztal felülete nem tükröződik.

7. Tartson szünetet 30-40 percenként 5-10 percig. Ne feledkezzen meg a szemgyakorlatokról. Például mozgassa a szemét jobbra-balra, fel-le és körbe-körbe. Erőltetetten csukja be és nyissa ki a szemét.

8. Pislogjon gyakrabban – ez természetes módon hidratálja a szemét. Lefekvés előtt készítsen gyógynövényes borogatást, vagy legalább nedves teafiltereket tegyen a szemére.

9. Aludjon legalább 8 órát egy sötét szobában.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial