Szépség / Tippek

A barátnőm már 54 éves, de mindenki irigykedve tekint rá. Se ráncok, se öregedő bőr!

loading...

Ennek a felbecsülhetetlen értékű maszknak a receptjét az a hölgy árulta el nekem, akire a mai napig felnézek emiatt.

Szabadidejében akrilfestékkel fest cipőket, melyeket különféle virágokkal díszít, ezen kívül fantasztikusan szép lámpaernyőket készít kézimunkával. Tulajdonképpen senki se tudja, hány éves valójában ő, mert az arca annyira friss mindig, hogy ilyet még a fiatalok között is alig látni.

Próbáld ki te is ezt a csodás maszkot, aminek a legfőbb összetevője a keményítő. Már egy alkalom után is kisimult és csillogó arcbőr az eredmény.

Keményítős maszk arcbőrre

Hozzávalók:

  • egy evőkanál keményítő
  • egy teáskanál só
  • egy teáskanál méz és egy kevés meleg tej

Használata:

Keverjük össze a csoda-maszk hozzávalóit; egy pépes állagú keveréket kell, hogy kapjunk. Vigyük fel a maszkot az arcunk megtisztítandó bőrfelületére. Hagyjuk rajta 30 percig. A maszkot ezután óvatosan, vattapamacsok segítségével távolítsuk el. Ezután alaposan mossuk le arcunkat.

Maszk keményítőből és cikóriából.

A keményítőt tartalmazó maszk feszesebbé teszi az arcbőrt és egyben erősíti is azt, aktiválja a bőrben végbemenő belső folyamatokat. A további hozzávalók, melyek ehhez a maszkhoz a receptben találhatóak, erősítik, fokozzák a keményítő hatását.

Hozzávalók:

  • 4 evőkanál keményítő
  • 4 evőkanál tejföl
  • 3 evőkanál (porrá őrölt) cikória

Használata:

loading...

Keverjük össze a maszk hozzávalóit. Egy sűrű állagú maszkot kell, kapjunk. Vigyük fel ezt a kezelni kívánt arcbőrre. A felvitel után 30 perccel mossuk le.

Maszk keményítőből és tojásfehérjéből.

Hozzávalók:

  • egy evőkanál burgonyakeményítő és egy kevés felforralt víz
  • egy tojás fehérje
  • fél teáskanál citromlé

Használata:

Keverjük el a keményítőt a vízben, amíg egy kenhető pasztát kapunk. Adjunk hozzá egy tojás fehérjéjét és egy kevés citromlevet. Alaposan keverjük össze. Egy olyan jellegű maszkot kell, hogy kapjunk, amit könnyen lehet kenni, így felvinni az arcbőrre. Vigyük fel a kapott maszkot az arc megtisztítandó területére, hagyjuk állni 40 percet, majd vattapamacsok segítségével távolítsuk el és alaposan mossuk le arcunkat langyos vízzel.

A keményítőt tartalmazó maszkok a ráncok elleni harcban a botox-kezelést is helyettesíthetik! Minél előbb kezdjük az ilyen maszkokkal bőrünk kezelését, annál jobb; nem kell megvárni a bőr öregedésének a kezdetét.

Kívánom neked is, hogy a te bőröd is olyan ellenállhatatlan legyen. Mentsd el te is ezt a cikket és feltétlenül próbáld ki ezeket a maszkokat. Nem fogod megbánni!

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Forrás: ketkes.com
Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial