A főtt krumpli sok saláta alapanyaga, és egy gyors módja annak, hogy ízletes, egészséges ételeket készítsünk.
A főtt krumpli főzése olyan semmiség, hogy mondanom sem kell. Az egyetlen nehézség csak a zöldség hámozásával adódik – a héja nagyon tapadós.
Van egy trükk, amivel pillanatok alatt meghámozhatjuk a héjában főtt krumplit.
1) Miután megmostuk a burgonyát, mielőtt a serpenyőbe tesszük főni, vegyük a fáradságot, és a gumókon a tengelyük körül készítsünk egy keresztirányú bevágást. Lehetőleg a bevágás eleje és vége essen egybe ugyanazon a ponton.
2) Nyugodtan tegyük a burgonyát a vízbe, és főzzük annyi ideig, ameddig szükséges. Ne aggódjon a bevágás miatt – az íze nem szenved csorbát.
3) Mielőtt levenné a főtt burgonyát a tűzhelyről, készítsen elő egy megfelelő méretű edényt jeges vízzel. Ebben kell majd lehűtenie a megfőtt gumókat.
4) Csöpögtesse le a vizet, és gyorsan tegye át a zöldségeket, hogy 10-15 másodpercig hűljenek.
5) Ezután már csak ki kell vennie a burgonyát a vízből, és egyszerűen le kell húznia a bevágott héját a gumó különböző végeiről.
Ilyen egyszerű módon egy egész hegynyi héjában főtt krumplit hámozhat meg pillanatok alatt.
Írja le a hozzászólásoknál, hogy milyen sikerrel valósította meg a cikkben leírt praktikát.
Reméljük, a cikk elnyerte a tetszését és nem felejti el, hogy megossza a barátaival és családtagjaival is. Köszönjük.