Blogolunk / Diéta / Egészség / Tippek

6 TITOK AMI ELENGEDHETETLEN A SIKERES FOGYÁSHOZ

A statisztikák szerint egy átlagos ember négy alkalommal próbálkozik meg a fogyókúrával, néha kisebb-nagyobb sikerrel, de leginkább eredménytelenül, vagy csak ideiglenes eredményekkel. 100 emberből egy tud beszámolni valódi sikertörténetről. Ezért úgy döntöttünk, hogy felfedjük a sikeres fogyókúra 6 titkát, hogy nagyobb kedvel vágj bele Te is. Így kevesebb szenvedéssel és nagyobb eséllyel fogod elérni a célodat.

Dr. Roger Gould, az egyik legismertebb szakember azt állítja, hogy a legfontosabb érzelmileg kiegyensúlyozottak legyünk mikor belekezdünk egy fogyókúrába mert az akaraterő hiánya megakadályozza a sikeres fogyást a kúra végeztével. Ezért fontos még tudni a 6 titkokat, hogy sikeres csatát vívjunk a kilók ellen:

Légy következetes:

A sikeres fogyókúrához elengedhetetlen a megfelelő étrend. Ez sok estben nagyon nagy stressz a szervezetnek, főleg ha valaki a gyorséttermi étkezősről gyümölcsökre és a zöldségekre vált hirtelen. Tegyük ezt fokozatosan, ne egyik napról a másikra.

Tartsd az irányt:

Akár hiszed akár nem, nagyon fontos, hogy figyelemmel kísérd a fejlődést. Ez ad majd valós képet arról, hogy hány kilótól szabadultál meg. Vannak időszakok mikor a súlyvesztés mértéke lelassul ilyenkor a kezdeti adatok adnak motivációt, hogy sikeresen teljesítsd a kitűzött célt.

Légy fizikailag aktív:

Csak az egészséges étrend nem elég a sikeres fogyáshoz. Fontos, hogy a jó táplálkozást kiegészítsd valamilyen testmozgással. Még ha csak sétálsz is nagyobb távokat napi rendszerességgel.

jfdgjskghkg

Keress támogatást a család és a barátok részéről:

A sikeres diétához nagyon fontos az erkölcsi támogatás. Jó ha tudják hogy diétázol így valószínűleg nem fognak csábítgatni gyorséttermi vacsorákra. A család és a barátok így tudják a legnagyobb segítséget nyújtani.

Határozd meg az elhízás okát:

Ha úgy érzed, hogy mindent megteszel és mégsem fogysz ne keseredj el. Tulajdonképpen ez egy nagyon gyakori probléma. De mielőtt feladnád tudj meg többet az anyagcserédről. Van akinek lassú az anyagcseréje van akinek gyors, ha az első kategóriába tartozol akkor a fogyás is lassabban fog bekövetkezni az esetedben. Légy türelmes és kitartó. Az elhízás sem egyik napról a másikra történt.

Minden diéta felügyeletet igényel:

Ha belekezdesz a diétába vedd fel a kapcsolatot egy táplálkozási tanácsadóval és kérd ki a véleményét. Sok diéta ígérget gyors fogyást, de valószínűleg nem hoz tartós eredményt, sőt még az egészségedet is károsíthatja. Az alacsony kalória tartalmú diétákból hiányozhatnak alapvető tápanyagok amik elkerülhetetlenül szükségesek a szervezetünk megfelelő működéséhez. Ha ezeket nem kapjuk meg akkor károsodhatunk mentálisan és fizikailag is, és nem tudjuk teljesíteni sikerrel a fogyókúrát.

Ha ezeket betartod, akkor sikeresen teljesítheted a kitűzött célt, és búcsút inthetsz a felesleges kilóknak.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial