A szőlő jó epehajtó hatású, és májbetegségek esetén használják.
1. Epekövek az epehólyagban.
Igyon 100 ml száraz fehérbort 1:1 arányban hígítva lúgos ásványvízzel rendszeresen étkezések után.
2. Epehólyag diszkinézia esetén
500 g zöld szőlő, 250 ml száraz fehérbor.
A szőlőt és a bort ossza 3 adagra, és fogyassza a nap folyamán. Étkezés előtt 1 órával együnk szőlőt, étkezés után igyunk bort.
3. A májbetegségek megelőzése és a máj egészségének megőrzése érdekében ajánlott hathavonta egyszer egy kíméletes tisztítókúrát végezni.
1 kg sötét mag nélküli szőlő, 1 kg apró sárgarépa, 2,5 l palackozott víz.
A szőlőt forró vízben kell mosni.
Hámozzuk meg a sárgarépát, vágjuk szeletekre, öntsünk rá vizet.
Főzzük alacsony lángon, fedő alatt 1,5 órán át, időnként megkeverve.
Hűtsük le, szűrjük le szitán vagy szűrőn keresztül, nyomkodjuk ki a szőlőt és a sárgarépát.
Öntsön 7 csésze főzőlevet egy befőttesüvegbe, fedje le és tárolja a hűtőszekrényben, a szőlőt és a sárgarépát pedig egy zárt tálban tárolja.
Reggel éhgyomorra egyen 2 evőkanál szőlő és sárgarépa keverékét, este, legkésőbb 3 órával étkezés után igyon 1/2 csésze meleg főzetet. 14 nap alatt. A tisztulási folyamat megkezdését a vizelet és a széklet színének megváltozása jelzi.
4. A máj funkcionális rendellenességeiben ajánlott étkezés előtt 15 ml fiatal „Bordeaux” bort inni, vízzel hígítva (1:1).
5. Emelkedett bilirubinszint, krónikus májgyulladás.
24 füge, 6 citrom, borecet.
A fügét félbevágjuk, a citromot 8 részre vágjuk.
Keverjen össze mindent, és öntse rá az ecetet úgy, hogy a keveréket ellepje a folyadék.
Hagyja sötét helyen 2 napig.
Étkezés előtt 20 perccel fogyasszon naponta 3-szor 2 szelet fügét és 1 szelet citromot. A kúra 24 napos, majd 2 hét szünet következik, és megismételhető.
Vagy: 50 g mag nélküli szőlő, borecet.
A szőlőt forró vízben megmossuk, ecetet öntünk rá, hogy az egészet ellepje, és 30 percig állni hagyjuk. Ossza két adagra, és reggel és este fogyassza el.
Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.