Blogolunk / Egészség

Nem is gondolná, hogy hova kente az olajat lefekvés előtt!

Volt egy figyelemre méltó eset a praxisomban, amely után a Leningrádi Orvostudományi Egyetem posztgraduális hallgatójaként elkezdtem gyűjteni – írásban és szóban – kollégáimtól és betegeimtől a testünk e nagyon fontos részével, a köldökkel kapcsolatos információkat.


Egy 62 éves férfi, aki ízületi problémával fordult hozzám, rosszul látott, különösen a bal szemén, különösen mesterséges fényben, napnyugta után. A szemészorvosok vizsgálat után azt mondták, hogy a szeme viszonylag jó állapotban van, csak az a baj, hogy a szembe vért szállító erek kiszáradtak (törékenyek).


A tudomány és a neonatológiai kutatások szerint a fogantatás után először a köldök jön létre. Kialakulása után a köldökzsinóron keresztül csatlakozik az anya méhlepényéhez.
A köldökzsinórunk minden bizonnyal egy csodálatos dolog! 🙂 A tudomány szerint az ember halála után a köldök még mindig meleg, és 3-18 órán keresztül gyengén pulzálhat.
Azt már tudjuk, hogy amikor egy nő gyermeket szül, a köldökén keresztül táplálja a babát.
A „Pechotis” a köldök mögött található, ahonnan több mint 72 000 hajszálér, ér és véna ered. A testünkben lévő erek száma pedig kétszerese a Föld kerületének! 🙂


Különböző olajok alkalmazása a köldökre – gyógyítja a száraz szemet, a rossz látást, a hasnyálmirigyet, a kirepedt sarkakat és ajkakat. Fényesen tartja az arcot, a hajat, megszünteti a térdfájdalmat, a hidegrázást, a zsibbadást, az ízületi fájdalmakat, a száraz bőrt és még sok mást.


Hasonlóképpen, 62 éves páciensem egy szemész kolléga tanácsára, aki gyakornok volt Indiában, naponta kétszer különböző olajokat alkalmazott a köldökére és a köldök körüli területre. A látása gyorsan javulni kezdett.
De ezzel egyidejűleg javulni kezdett a mozgása – anélkül, hogy ortopéd sebészként kezeltem volna. Most már stabilan tud járni a jobb lábán (a leginkább sérült lábán), sokkal kevesebb fájdalom volt a derekában, a könyökében és a térdében. És ez szó szerint 2-3 héten belül történt!


Természetesen fiatal szakemberként érdekelt ez az ok-okozati összefüggés – ezért mélyebben belemerültem az emberi köldök megismerésének tudományába.
? Gyógyír száraz szemre, rossz látásra, köröm- és bőrgombára, zsíros bőrre és zsíros hajra:
Este lefekvés előtt kenjen 3 csepp kókuszolajat a köldökére, és 1,5 centiméterrel a köldöke körül.
? Térdfájdalomra:
Este lefekvés előtt tegyen 3 csepp ricinusolajat a köldökére, és 1,5 centiméterrel a köldöke körül.
? Remegésre és fejfájásra, ízületi fájdalmak enyhítésére, száraz bőrre:
Este lefekvés előtt cseppentsünk 3 csepp mustárolajat a köldökünkbe, és dörzsöljük be 1,5 centiméterrel a köldökünk körül.


Miért olajozza be a köldökét?


Kiderült, hogy a köldökünk meg tudja mondani, hogy mely vénáknak és hajszálereknek van szükségük arra, hogy rugalmassá váljanak, melyek száradtak ki, és melyeknek van szükségük omegaolajos támogatásra.
És amikor használjuk az olajat a köldökünkön, a lehető leggyorsabban átmegy rajta anélkül, hogy megváltozna az összetétele, és így hatékonyan segít a helyreállításban.
Amikor a babának fáj a hasa, általában olajjal masszírozzuk meg, és a fájdalom idővel enyhül. Ezt gyorsabban megtehetjük, ha néhány cseppet közvetlenül a köldökre teszünk, és körbe masszírozzuk: néhány percen belül megszűnik a fájdalom.


Semmi rossz nincs abban, ha megpróbáljuk.


Az ágy mellé tehet egy kis cseppentős üvegcsét a szükséges olajokkal, és lefekvés előtt néhány cseppet a köldökre kenve masszírozza be.
Ez lehetővé teszi, hogy kényelmesen adagolja az olajokat, és megakadályozza a véletlen kiömöljön.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial