Egészség / Tippek

Készítsd el ezt a gyömbéres borogatást! Egyetlen éjszaka alatt meggyógyította a légzőszervi megbetegedésemet

A köhögés és a tüsszögés egész nap elvonhatják figyelmünket a fontos dolgokról. Ilyenkor alig várjuk, hogy túléljük a napot, ráadásul az állandó köhögés éjjel is ébren tarthat. A helyzet még rosszabb, ha kisgyermekről van szó, mivel az ő ellenállóképességük gyengébb, immunrendszerük nem tud hatékonyan szembeszállni a vírusokkal.

Ha elmegyünk orvoshoz, valószínűleg köhögés elleni szirupot ír fel, mivel a legtöbb orvos szerint ez a megoldás valamennyi tünetre. Amit nem mondanak el a betegnek, az az, hogy ezek a vényre kapható gyógyszerek komoly mellékhatásokat okozhatnak.

Álmosság, migrén, fejfájás és szapora szívverés – néhány azon mellékhatások közül, melyeket az ilyen gyógyszerek szedése mellett tapasztalhatunk. A kodein és a dextrometorfán a két fő összetevője a köhögés elleni szirupoknak. Nem tudtad, igaz?

Helyettük keress inkább olyan természetes orvosságot, mint pl. a nyers méz és más hatékony természetes összetevők. Próbáld ki a gyömbéres-mézes pakolást és szabadulj meg mielőbb a köhögéstől!

Hozzávalók:

  • 1 evőkanál frissen reszelt gyömbér vagy gyömbér por
  • nyers méz
  • olívaolaj
  • liszt

Szükséged lesz gézre, kendőre és ragtapaszra is.

Hogyan használd a gyömbéres pakolás?

  • A lisztet szórd bele a mézbe és jól keverd össze
  • Adj hozzá kevés olívaolajat , majd a gyömbért és keverd el újra
  • A pasztaszerű anyagot tedd rá a kendőre és tekerd be a gézzel
  • Rögzítsd a hátadra vagy a mellkasodra a ragtapasz segítségével

Ennek a természetes mézes pakolásnak nincs mellékhatása, de gyerekeknél azért óvatosan alkalmazd, mert az ő bőrük jóval érzékenyebb.

Rachel Lim története

Ez az édesanya is használta gyermekénél a pakolást és az eredményektől le volt nyűgözve. Ám kissé megváltoztatta a pakolás elkészítésének módját azzal, hogy alufóliát és olívaolaj helyett kókuszolajat használt hozzá, valamint tett bele gyömbér levet is.

Facebook bejegyzése szerint kisbabája rendszeresen köhögött éjjelente, nagyjából 2-3 órával elalvás után. Rátette a pakolást a babára és 4 órán át rajta hagyta.

Lim szerint a baba jobban lett, abbahagyta a sírást. A mézes pakolás segített neki legyőzni a köhögést és megkönnyebbülést hozott neki.

A gyömbér és a méz gyógyító tulajdonságait régóta alkalmazzák. Most, hogy te is tudod, mire képesek, itt az idő, hogy ki is próbáld!

Forrás: ketkes.com

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial