Blogolunk / Egészség / Tippek

Ezt tudnod kell! Bodzabogyót influenza ellen…

zrujriftjfs

Hirdetés

loading...

Lehet, hogy „csak egy kis megfázásról” van szó, mégsem szabad figyelmen kívül hagyni, súlyosabb tünetekkel járó influenza pedig igen veszélyes is lehet. Érdemes a kúrát a betegség első jeleire elkezdeni. A gyógynövényektől a csirkehúslevesen át egészen a cinkig sok eszközt találhatunk, amelyeket alkalmazva megerősíthetjük az immunrendszerünket, és felgyorsíthatjuk a betegség lefolyását. Ezzel szemben a szokásos meghűlés elleni gyógyszerek sok esetben inkább még meg is hosszabbítják azt.

A nátha a felső légutak nyálkahártyájának megbetegedése, ezért a tünetek „nyaktól felfelé” jelentkeznek: orrdugulás, torokfájás, tüsszögés, köhögés. Ha ezenkívül legalább 38 C-os láz, fej- és végtagfájdalom, rendkívüli kimerültség, hasmenés, hányinger vagy hányás is fellép, nagyobb a valószínűsége, hogy influenzát kaptunk. Általában egy hétig vagy valamivel tovább tart, és még ezután is napokig gyengének vagy összetörtnek érezzük magunkat. A betegséget okozó vírus mindkét esetben cseppfertőzés útján terjed, például ha tüsszentéssel és köhögéssel a levegőbe jut, de kézfogással és tárgyak érintésével is átadható.

Photo of elderberries isolated on white

Bodzabogyó:

Hirdetés

loading...

A bodzabogyót évszázadok óta használják a vírusok leküzdésére. Egy vizsgálat során azok a betegek, akik alkalmazták a kivonatát, hamarabb gyógyultak fel az influenzából.A betegség jelentkezésétől kezdve három napon át szedjünk 20-30 csepp tinktúrát naponta három-négy alkalommal, vagy vegyük be tabletta formában a tünetek enyhüléséig.

Homeopátia:

Az Oscillococcinum nevű homeopátiás orvossághoz gyógynövényboltban vagy gyógyszertárban juthatunk hozzá. Az influenza megelőzésére októbertől márciusig hetente egy dózist ajánlott bevenni. Az influenzás tünetek észlelésekor ugyanez az adag 6 óránként ismételhető. A már kialakult influenza esetén pedig napi kétszer egy dózis javasolt 1-3 napon keresztül. Próbáljuk ki az N-acetilciszteint (a cisztein aminosav egyik formája). Segít a nyák elvékonyításában és fellazításában, valamint az influenzás tünetek enyhítésében.

Torokfájás:

Torokfájás esetén töltsünk meg egy 2,5 dl-es poharat meleg vízzel, keverjünk bele egy teáskanál tengeri sót, és gargarizáljunk vele.A sós oldat enyhíti a fájdalmat, és fertőtlenítő hatással rendelkezik.   A hagyományos torokfájás elleni öblögető – egy pohár meleg vízbe csavart citromlé – azért ideális, mert olyan savas környezetet teremt, amelyet a baktériumok és a vírusok nem szeretnek.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Itt tudod kedvelni és megosztani a bejegyzést: