Blogolunk / Egészség / Tippek

Bodzabogyót influenza ellen – tudnod kell, hogy használd

loading...

Lehet, hogy „csak egy kis megfázásról” van szó, mégsem szabad figyelmen kívül hagyni, súlyosabb tünetekkel járó influenza pedig igen veszélyes is lehet. Érdemes a kúrát a betegség első jeleire elkezdeni. A gyógynövényektől a csirkehúslevesen át egészen a cinkig sok eszközt találhatunk, amelyeket alkalmazva megerősíthetjük az immunrendszerünket, és felgyorsíthatjuk a betegség lefolyását. Ezzel szemben a szokásos meghűlés elleni gyógyszerek sok esetben inkább még meg is hosszabbítják azt.

A nátha a felső légutak nyálkahártyájának megbetegedése, ezért a tünetek „nyaktól felfelé” jelentkeznek: orrdugulás, torokfájás, tüsszögés, köhögés. Ha ezenkívül legalább 38 C-os láz, fej- és végtagfájdalom, rendkívüli kimerültség, hasmenés, hányinger vagy hányás is fellép, nagyobb a valószínűsége, hogy influenzát kaptunk. Általában egy hétig vagy valamivel tovább tart, és még ezután is napokig gyengének vagy összetörtnek érezzük magunkat. A betegséget okozó vírus mindkét esetben cseppfertőzés útján terjed, például ha tüsszentéssel és köhögéssel a levegőbe jut, de kézfogással és tárgyak érintésével is átadható.

Photo of elderberries isolated on white

Bodzabogyó:

loading...

A bodzabogyót évszázadok óta használják a vírusok leküzdésére. Egy vizsgálat során azok a betegek, akik alkalmazták a kivonatát, hamarabb gyógyultak fel az influenzából.A betegség jelentkezésétől kezdve három napon át szedjünk 20-30 csepp tinktúrát naponta három-négy alkalommal, vagy vegyük be tabletta formában a tünetek enyhüléséig.

Homeopátia:

Az Oscillococcinum nevű homeopátiás orvossághoz gyógynövényboltban vagy gyógyszertárban juthatunk hozzá. Az influenza megelőzésére októbertől márciusig hetente egy dózist ajánlott bevenni. Az influenzás tünetek észlelésekor ugyanez az adag 6 óránként ismételhető. A már kialakult influenza esetén pedig napi kétszer egy dózis javasolt 1-3 napon keresztül. Próbáljuk ki az N-acetilciszteint (a cisztein aminosav egyik formája). Segít a nyák elvékonyításában és fellazításában, valamint az influenzás tünetek enyhítésében.

Torokfájás:

Torokfájás esetén töltsünk meg egy 2,5 dl-es poharat meleg vízzel, keverjünk bele egy teáskanál tengeri sót, és gargarizáljunk vele.A sós oldat enyhíti a fájdalmat, és fertőtlenítő hatással rendelkezik.   A hagyományos torokfájás elleni öblögető – egy pohár meleg vízbe csavart citromlé – azért ideális, mert olyan savas környezetet teremt, amelyet a baktériumok és a vírusok nem szeretnek.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial