Háztartás

Fújja ezt a WC-ülőke undorító sárga foltjaira, és úgy fog ragyogni, mintha új lenne

loading...

A WC-ülőke sárga foltjai undorító asszociációkat keltenek. Ha szeretne megszabadulni tőlük, használja az általunk javasolt megoldást. Egy egyszerű szerrel hatékonyan eltávolíthatja a szennyeződést.

A WC-ülőke sárga foltjait különböző okok okozzák. Ha higiénikus, a WC-ülőkét valószínűleg a vízkőlerakódás vagy a lúgos tisztítószerek használata okozta elszíneződések okozzák. Bármi is legyen a folt oka, használjon olyan megoldást, amely helyreállítja a szép megjelenést. Számos lehetőség közül választhat.

Mi a természetes módja a WC-ülőke tisztításának?

loading...

A leggyakrabban ajánlott WC-tisztítószerek az ecet és a szódabikarbóna. Ezek természetes, biztonságos termékek, amelyek igazán jól elbánnak a szennyeződésekkel. Az ecettel kezdje a tisztítást úgy, hogy papírtörlőt áztat bele. Helyezze őket 1-2 órára a vécéülőkére, hogy feloldják a szennyeződéseket. A megadott idő leteltével súrolja le az ülőkét egy konyhai szivacs durva oldalával. Ha a szennyeződés nem jön le könnyen, öntsön újra ecetet rá. Végül törölje át a felületet egy nedves ruhával.

Ezután tisztítsa szódabikarbónával, úgy, hogy 1/4 csomag szódabikarbónából és 50 ml vízből készítsen pasztát. Kenje ezt a készítményt a WC-re, és hagyja állni 10-15 percig. Ezután fogjon egy szivacsot vagy kefét, és körkörös mozdulatokkal tisztítsa meg a WC-t, amíg minden elszíneződés el nem tűnik. Szükség esetén adjon hozzá fogkrémet.

Mivel tisztíthatja még a WC-ülőkét?

Ha a szódabikarbónánál és az ecetnél erősebbet szeretne használni, a fehérítő jó választás. Fertőtlenítő tulajdonságokkal rendelkezik. Az elszíneződéssel is jól megbirkózik. Ezért sokan nem csak az ülőkéhez, hanem a WC tisztítására is ajánlják megoldásként. Győződjön meg róla, hogy a munka megkezdése előtt védőkesztyűt visel, hogy elkerülje a bőr megégetését. A vécé tisztításához adjon 1/4 üveg fehérítőszert egy csészébe, kenje a vécé peremére, és hagyja állni néhány percig, majd súrolja le. A maradék fehérítő 1/3-át öntse egy vödörbe, és öntse fel vízzel. Ezután vegye le a WC-ülőkét, és merítse bele ebbe az oldatba 10-15 percre. A megadott idő leteltével törölje le az ülőkét egy szivaccsal. Az elszíneződésnek el kell tűnnie.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial