Egészség / Tippek

92 lúgosító élelmiszer, melyekkel harcolhatsz a rák kialakulása, a gyulladások, a cukorbetegség és a szívbetegségek ellen

A megfelelő pH érték nélkülözhetetlen az egészséghez. Ha megszeretnénk őrizni szervezetünk egészséges működését, a pH értéknek 7.4 körül kell lennie, ami a lúgos tartományba esik.

Az iparosodás a szén-dioxid lerakódás növekedéséhez vezetett, az óceánok pH szintje ennek hatására 8.2-ről 8.1-re csökkent, ami negatív hatással van a tengeri életre. A talaj pH értéke meghatározza az ásványi anyag tartalmát a benne termő élelmiszereknek.

A lúgosító étrend azokon a tápanyagokon alapul, melyeket a természetes élelmiszerekben és a zöldségekben találunk. Ez a fajta diéta rendkívül hatékony. Éppen ezért most bemutatunk egy listát, hogy a rajta szereplő élelmiszereket te is beilleszthesd a mindennapos étrendedbe!

Lenmag

A lenmag gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik és erősen lúgosít. Tovább sok E-vitamint és rostot tartalmaz.

Extra szűz olíva olaj

Tele van E-vitaminnnal és egyszeresen telítetlen zsírsavakkal. Bármilyen diétába beleillik.

Bogyós gyümölcsök

Antioxidánsokat és rostokat tartalmaznak, melyek a legegészségesebb gyümölcsökké teszik őket.

Dinnye

A dinnye nagyszerűen hidratálja a testet és méregtelenítő az emésztőrendszert a benne nagy mennyiségben megtalálható rostoknak és víznek köszönhetően. Emellett intenzíven lúgosít is.

Mangold

Antibakteriális, antivirális és antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik. Kitűnő lúgosító.

Egyéb élelmiszerek, melyek beleillenek a lúgosító étrendbe:

Lúgosító zöldségek:

  • szareptai mustár
  • hagyma
  • gomba
  • paradicsom
  • répafélék
  • burgonyafélék
  • karfiol
  • cékla
  • paszternák (magas a glikémiás indexe)
  • fejes káposzta
  • zeller
  • édesburgonya
  • zsázsa
  • sárgarépa
  • brokkoli
  • lucerna
  • búzafű
  • tök
  • paprika
  • vadon növő zöldek
  • árpafű
  • borsó
  • retek
  • svéd karórépa
  • tengeri növények
  • pitypang
  • ehető virágok
  • padlizsán
  • erjesztett zöldségek
  • fokhagyma
  • zöldbab
  • zöldborsó
  • mangold zöldje
  • chlorella
  • kelkáposzta
  • uborka
  • spenót
  • spirulina
  • hajtások
  • alka

Lúgosító gyümölcsök:

  • mandarin
  • paradicsom
  • trópusi gyümölcsök
  • umeboshi szilva
  • görögdinnye
  • datolya szárítva
  • füge szárítva
  • szőlő
  • grapefruit
  • sárgadinnye
  • citrom
  • lime
  • alma
  • sárgabarack
  • avokádó
  • banán (magas a glikémiás indexe)
  • kantalup dinnye
  • meggy
  • friss kókusz
  • narancs
  • őszibarack
  • körte
  • ananász
  • rebarbara

Lúgosító fehérjék:

  • tempeh
  • tofu
  • mandula
  • köles
  • gesztenye

Lúgosító fűszerek:

  • tengeri só
  • miso
  • tamari
  • valamennyi zöldfűszer
  • mustár
  • gyömbér
  • fahéj
  • curry
  • chili paprika

Egyéb lúgosítók:

  • ásványvíz
  • almaecet
  • zöldséglevek
  • friss gyümölcslevek
  • melasz
  • probiotikus kultúrák
  • virágpor

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Forrás: ketkes.com

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial