Blogolunk / Egészség / Tippek

Gyógyító burgonya… Te tudtad ezt?

Tudtad, hogy a burgonya nagyon jó C-vitamin forrás és a nyers krumpli levével gyógyítható a gyomorfekély, illetve egy kúra méregtelenítő hatást gyakorol szervezetünkre? A népi orvoslás már azelőtt használta pl. skorbut ellen, mielőtt a tudósok megerősítették volna terápiás hasznát. Ezen kívül rengeteg hasznos hatással rendelkezik, így jogosan nevezhetjük gyógynövénynek. Lássunk néhány tippet. C-VITAMIN BOMBA Mind az öreg, mind az új burgonya fogyasztása segíti a C-vitamin pótlást. A héjában főtt, vagy héjában sült krumpliban marad a legtöbb belőle, mert a héja védi a vitaminvesztést főzés közben.

gdjdfjdsfjsjt

GYULLADÁSOKRA, FÁJDALMAKRA

A népi orvoslás a nyers krumplit gyakran alkalmazza külsőleg, reszeléket használhatsz a gyulladt, gennyes sebekre, kelésekre, sérülésekre vagy ütéstől megdagadt testrészekre. Alkalmazható reumára, kötőhártya-gyulladásra, bőrbajokra is. Nyers krumpli szeleteket pedig tehetünk a halántékra: fejfájás, migrén ellem,”kiszívja” a fájdalmat és leviszi a lázat.

GYOMOR BAJOKRA

Két héten át, naponta 1 dl nyers krumplilé fogyasztása a gyomorfekély, gyomorfájás legjobb ellenszere. Keményítő tartalmának köszönhetően nagyon jó salaktalanító, lúgosító, gyomorsavgátló hatással is bír.

MÉREGTELENÍTŐ

A krumpliban lévő szerves keményítő tartalom és az ásványi anyagai olyan tulajdonsággal is rendelkeznek, melyek megtisztítják a testet a nehéz fémektől, a káros környezeti hatásoktól, szervezetünkben felhalmozódott mérgező anyagoktól. Évente néhány napos tisztítókúra mindenkinek ajánlott a méreganyagokkal túlterhelt máj tisztítására. Ehhez naponta 1-1 dl krumplilé fogyasztása javasolt, akár más zöldséglevekkel elkeverve.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial