Blogolunk / Tippek

Top 12 végzetes hiba mosás közben! A 8-as számú meglepett!

loading...

Minden háziasszony naponta szembesül a mosással. Javasoljuk, hogy olvassa el a 12 aranyszabályt, amelyet a mosás során érdemes betartani.

1) A mosógép is tisztításra szorul!
Igen, ezt a gépet tisztán kell tartani a gép élettartamának meghosszabbítása érdekében. A kellemetlen szagok elkerülése érdekében ne hagyja zárva a mosó-szárítógépet. A tartályt, amelybe a port öntötték, mindig ki kell öblíteni. A gép belsejét is ki kell mosni és meg kell tisztítani. Ahhoz, hogy a gép sokáig működőképes maradjon, van egy trükk. Körülbelül évente egyszer célszerű üresen, a legforróbb üzemmódban, fél liter ecettel újratölteni.

2) Ne mosson egyszerre sok tárgyat.
A mosógép nagy kapacitása jó dolog. De nem szabad mindent egyszerre beletenni. Lehet, hogy nem bírja ki, és meghibásodik.

3) Törülközőmosáskor nincs szükség öblítőre!
Ez azért van, mert az öblítővel a dolgok elveszítik nedvességfelvevő képességük egy részét. Ez nem tesz jót a törölközőknek.

4) A zoknikat külön mossa.
Egy egyszerű tipp azok számára, akiknek gyakran hiányzik egy második zokni: a zoknikat egy speciális hálóban moshatja ki.

5) A takarók és párnák második mosást igényelnek.
A mosószerrel történő alapmosás után célszerű a lepedőket újra vízben kimosni. Ez azért történik, hogy a mosószerek szaga legalább részben megszűnjön, és ne legyen szúrós.

6) A mosógépben való mosás csak árt az úszódressznek.
Minden szövet, mint például az elasztén, hajlamos nyúlni a gépi mosás után. Az ilyen anyagból készült ruhákat általában kézzel, hideg vízben mossuk.

loading...

7) Ne használjon fehérítőt.
Annyi mosószer létezik minden pénztárcához. Szinte minden folt eltávolítható. A klórhoz csak akkor szabad folyamodni, ha semmi más nem működik.

8) Gombok mosás előtt kigombolva.
A gombok könnyen leszakadhatnak a mosási ciklus során, ha nem oldják ki őket.

9) A nadrág cipzárjának zárva kell lennie.
Beleakadhat más ruhadarabokba és károsíthatja azokat.

10) A több mosópor nem jelenti azt, hogy tisztább!
Ne adjon hozzá túl sok mosóport. Ellenkező esetben még egy mosást kell végeznie, mert a ruhái már el lesznek foltosodva a mosóportól.

11) Legyen óvatos a foltok mosásakor.
Nem jó ötlet a foltot dühösen dörzsölni a szöveten. Nem lesz jobb, hanem elszakad a ruha. Ha folteltávolítót használ, egy mosogatórongyot használjon a folt megtisztításához.

12) Mindig válogasson.
Minden háziasszony ismeri ezt a szabályt. Válogassa szét a ruhákat gondosabban. Válogassa őket anyagtípus és szín szerint.

Ha betartja ezeket az egyszerű szabályokat, akkor mosógépét – és kedvenc darabjait – hosszú ideig működőképes állapotban tarthatja.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial