Egészség / Szépség

10 figyelmeztető tünet: a tested vízért sikít

Az ivóvíz olyan dolog amit természetesnek veszünk. Egyszerűen kinyitjuk a csapot és kiöntünk magunknak egy pohár vizet vagy feltöltjük az üvegünket. A Föld más részein azonban az ivóvízhez való hozzáférés rendkívül korlátozott.

Annak ellenére, hogy a tiszta víz a rendelkezésünkre áll, úgy tűnik mégiscsak kevés vizet iszunk. Testünknek szüksége van a vízre és ha nem iszunk elég vizet, azonnal láthatjuk a következményeket. Fontos, hogy figyeljünk erre.

Erre a 10 dologra kell figyelnünk!

1. A vizelet színe 

Ha elegendő mennyiségű vizet iszunk, a vizelet világos sárga, de ha kevés vizet iszunk, akkor sötét színű, írja a Házipatika.com

2. Milyen gyakran mész a fürdőszobába?

Normális esetben egy felnőtt 6-7 alkalommal megy egy nap vizelni. Ha ennél többször mész a mosdóba, az hólyag- és bélproblémák előjele lehet és azzal is összefüggésbe lehet, hogy nem iszol elég folyadékot.

3. Száraz bőr

Minden sejtünk sok vizet tartalmaz és az egyik legérzékenyebb szervünk a bőrünk. Ha nem iszunk eleget, a bőr kiszárad, és kevésbé lesz rugalmas, írja az UAMS Health . Tehát ha azt szeretnénk, hogy a bőrünk szép és rugalmas maradjon, akkor mindenképpen legyen nálunk mindig egy vizes palack.

4. Ha hirtelen éhes vagy

Néha könnyű összekeverni az éhséget a szomjúsággal. De ha már ettél és utána hirtelen úgy érzed, hogy éhes vagy akkor igyál inkább egy kis vizet.

5. Fáradt vagy?

Jól aludtál, de még mindig megmagyarázhatatlanul fáradt vagy? A Daily Mail szerint ez azért lehet, mert nem ittál elég vizet.

6. Fejfájás

Ez a kiszáradás klasszikus tünete  – ha úgy érzed elkezd fájni a fejed, akkor azonnal igyál egy pohár vizet.

7. Szájszárazság 

Ez a tünet is egyértelmű. Ha a szád száraz, akkor jobb ha azonnal iszol egy két pohár vizet, írja a  Web MD .

8. Rossz lehelet

A szájszárazság mellett a rossz lehelet is annak a jele lehet, hogy nem iszol elég vizet, írta a Everyday Health . A szájszárazság tökéletes táptalaj a baktériumok számára, amelyek a szájban élnek – ez pedig rossz leheletet okozhat.

9. Szédülés

Ha a test és az agy feszült, akkor előfordulhat, hogy szédülünk, írta az Everyday Health. Jobb, ha ilyenkor is megiszunk egy pohár vizet.

10. Székrekedés

A víz a bél optimális működéséhez szükséges és ha kiszáradunk, akkor a szervezet más módon próbálja kivonni a folyadékot. Ha a szervezetben a belek nem kapnak elég vizet, a széklet tömörebb lesz, írja a Web MD .

Jó ötlet az, ha több vizet iszunk vagy ha veszünk magunknak egy új vizes palackot. Talán a telefonon is be lehet állítani egy emlékeztetőt. Kérjük oszd meg ezt a cikket azzal, akiről úgy gondod, hogy szüksége van erre az emlékeztetőre.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Forrás: szupertanacsokblog.hu

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial