Egészség

Tudod mi történik veled, ha minden nap gyömbért eszel? Hihetetlen hatása van!

A gyömbérre Kínában bukkantak rá, de ma már az egész világon előszeretettel fogyasztják. A gyökerét szinte mindenhol használják fűszerként, és sok helyen gyógyászati célokra is. Hogy miért? Íme:

Felveszi a harcot a rákos sejtek ellen:

A UMCCC (University of Michigan Comprehensive Cancer Center) kutatásai alapján a gyömbér sokkal hatékonyabb harcot vív a petefészek rákos sejtjeivel, mint a platina-alapú kemoterápia. Hirdetés

Csökkenti a gyulladást:

Kísérleteket végeztek az ízületi gyulladással, és izomfájdalommal küzködők körében. Az eredmény szerint rövid idő alatt jelentősen levitte a duzzanatot, és fájdalmat csillapított a gyömbér.

Leköti a felesleges savat:

Míg a savlekötő gyógyszerek veszélyesek a magas gyomorfekély, illetve bőrrák kockázata miatt, addig a gyömbér nyugodtan alkalmazható.

Csökkenti a hányingert:

Várandós nőknek szokták ajánlani, természetesen csak az orvossal való konzultáció után. Rengeteg kismama vallja, hogy abszolút segít a reggeli rosszulléteken.

Enyhíti a köhögést és a torokfájást:

Évszázadok óta alkalmazzák meghűlés esetén. Forrásban révő vízbe vagdoss bele gyömbért, adj hozzá citromlevet és mézet. Tökéletes torokfájásra és hasonló megfázásos tünetek enyhítésére.

Ne felejtsd el megosztani!

tudasfaja

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial