Blogolunk / Egészség / Érdekesség

Térdgyulladás kezelése népi gyógymóddal

A térdgyulladás népi gyógymódokkal történő kezelését a hagyományos terápia kiegészítéseként alkalmazzák. Ezek közé tartoznak a következők:

Jód. A gyulladás kezelésének egyik legegyszerűbb és leghatékonyabb módszere a jód alkoholos oldatának használata. Ezeket az anyagokat egyenlő arányban összekeverjük, üvegedénybe öntjük, és 24 órán át meleg helyen áztatjuk. Amikor a folyadék tisztává válik, megkezdheti a kezelést. Ehhez a gyógyszert a fájdalmas ízület fölött a bőrbe kell dörzsölni. Ne tekerje be vagy kötözze be a lábat.

Vizelet. A vizeletborogatás egyedülálló sóösszetételű, és segít a gyulladás megállításában. Csak áztasson be egy vattát a vizeletébe, és helyezze az érintett területre. A borogatást fóliába kell csomagolni és kötéssel rögzíteni.

Burgonya és paraffin. Vegyünk 1 nyers burgonyát, mossuk meg, és a héjával együtt daráljuk le. Az így kapott masszába tegyen 1 evőkanál paraffint. Alkalmazza borogatásként 15 percig. Ajánlott lefekvés előtt elvégezni. Törölje szárazra a bőrt, és tekerje be az érintett térdet egy gyapjúruhával. Ez javítja a vérkeringést az érintett ízületben. A kezelés egy hétig tart.

Répa és torma. Daráljuk le a nyers burgonyát és a tormát egyenlő arányban. A kapott masszát vigye fel az érintett területre, és hagyja ott 40 percig. Fedje le a térdet fóliával és meleg ruhával. Amikor az eljárás véget ér, a keveréket el kell távolítani, és át kell tölteni egy üvegbe. Tárolja a készítményt a hűtőszekrényben. Másnap a készítményt gőzfürdőben felmelegíthetjük, és az eljárást megismételhetjük. Kétszer használja ugyanazt a készítményt, majd készítsen újat. A kezelésnek 6 napig kell tartania.

Terpentin, almaecet és tojás. A gyógykenőcs elkészítéséhez verjünk fel egy tojássárgáját egy nagy kanál ecettel és egy teáskanál terpentinnel. A gyulladás enyhítése érdekében minden nap be kell dörzsölni a fájó térdet. Ezután tekerje be egy gyapjúkendőbe.

Hagyma. Vegyünk egy nagy hagymát, vágjuk ketté, és tegyük a fájó térd két oldalára. Javasoljuk, hogy éjszaka végezze, és tekerje be a lábát.

Kamilla és fekete bodza. Ezeket az összetevőket egyenlő arányban – egyenként fél csészényi mennyiségben – kell összekeverni. Öntsünk forró vizet a száraz keverékre, fedjük le, és hagyjuk állni negyed órát. Ezután a vizet le lehet szűrni, és a gyógyfüvet egy gézbe lehet tenni. A borogatást az érintett területre kell helyezni, és meleg ruhával kell letakarni.

Körömvirág. Fájdalom és duzzanat esetén forrázzon le egy egész körömvirágcserjét vízben, majd kenje az ízületre, és tekerjen rá egy a főzetbe áztatott ruhát. Ezután a lábat be kell csomagolni fóliába és egy gyapjúruhába.

A gyógyszerek és a népi gyógymódok segíthetnek!

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial